Clicky

 
Transport Online - Uitkopen zes boeren moet doortrekken A15 naar A12 mogelijk maken

Uitkopen zes boeren moet doortrekken A15 naar A12 mogelijk maken

Uitkopen zes boeren moet doortrekken A15 naar A12 mogelijk maken
15-10-2021 12:13 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG/ARNHEM - Zes boerenbedrijven in de wijde regio rond Arnhem en Duiven zijn uitgekocht om het doortrekken van de snelweg A15 mogelijk te maken. De vrijkomende stikstofruimte van de zes veebedrijven wordt gebruikt om de stikstofuitstoot van het stuk snelweg te compenseren. Of de aanleg nu doorgaat, hangt af van een uitspraak die de Raad van State nog moet doen.

Dat antwoordt demissionair minister Barbara Visser van Infrastructuur en Milieu op Kamervragen van D66. De antwoorden zijn vrijdag door Gedeputeerde Staten van Gelderland doorgestuurd naar Provinciale Staten.

Over de aansluiting van de A15 op de A12 is tientallen jaren gesproken. De A15 houdt nu op tussen Arnhem en Nijmegen. Het verkeer moet via provinciale wegen 12 kilometer rijden naar de A12 bij Velp, wat dagelijks grote opstoppingen veroorzaakt. Rijkswaterstaat had al met de aansluiting willen starten, maar de Raad van State bepaalde in januari dat de minister beter moest motiveren hoe het precies zat met de stikstofuitstoot op grotere afstand van de weg.

Volgens de minister zal de stikstofuitstoot op grote afstand van de nieuwe weg relatief klein zijn. Het berekenen van de exacte uitstoot is vanwege de geringe omvang lastig, aldus Visser. Als er toch te veel stikstof neerdaalt omdat er meerdere bronnen zijn, moeten rijk en provincies vooraf maatregelen nemen om verslechtering van de natuur te voorkomen. De Raad van State moet nu beslissen of deze nieuwe motivering voldoende is. De uitspraak zal ook gevolgen hebben voor andere grote infrastructurele projecten in Nederland.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,987
  Diesel1,758

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions