Clicky

 
Transport Online - Maersk gaat strategisch partnerschap aan met Danish Crown voor wereldwijde end-to-end logistiek

Maersk gaat strategisch partnerschap aan met Danish Crown voor wereldwijde end-to-end logistiek

Maersk gaat strategisch partnerschap aan met Danish Crown voor wereldwijde end-to-end logistiek
15-10-2021 11:22 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

KOPENHAGEN - AP Møller - Maersk heeft vandaag de ondertekening aangekondigd van een wereldwijde end-to-end logistieke overeenkomst met Danish Crown met terugwerkende kracht vanaf 1 oktober 2021.

De driejarige end-to-end-overeenkomst heeft betrekking op alle business units van Danish Crown en levert oplossingen op het gebied van zeevracht, binnenvaartlogistiek en koelketenlogistiek. Toegang tot het digitale supply chain-platform Tradelens, dat wordt ondersteund door blockchain-technologie, is ook een kernonderdeel van de overeenkomst.

"We zijn verheugd dat we zijn gekozen als het belangrijkste logistieke bedrijf van Danish Crown. De voedselvoorzieningsketen is zeer veeleisend, maar we zullen hard werken om Danish Crown te voorzien van snelle, betrouwbare en dynamische oplossingen voor de toeleveringsketen als een modern end-to-end logistiek bedrijf met volledig gecontroleerde activa", zegt Vincent Clerc Executive Vice President en CEO Ocean and Logistics van AP Møller - Maersk.

Danish Crown is een van 's werelds grootste exporteurs en de nummer één leverancier van varkensvlees in Europa. De Danish Crown Group is ook het grootste vleesverwerkende bedrijf in Europa, en Danish Crown Beef is een belangrijke speler op de Europese rundvleesmarkt, terwijl het groepshandelsbedrijf ESS-FOOD wereldwijd verse en diepvriesproducten verkoopt en distribueert. De overeenkomst omvat ten slotte DAT-Schaub, een wereldmarktleider in omhulsels voor worstproductie over de hele wereld.

Met een aanzienlijke export naar Azië en een groeiend bedrijf in zowel Noord- als Zuid-Amerika is het van cruciaal belang voor Danish Crown om te zorgen voor een flexibele en veerkrachtige toeleveringsketen om hun zakelijke behoeften te ondersteunen en hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen.

"Het lijdt geen twijfel dat Maersk het voortouw neemt in de duurzaamheidstransitie binnen containerlogistiek, wat heel goed aansluit bij onze eigen ambities om in 2030 de meest duurzame vleesleverancier ter wereld te worden. Maersk is een natuurlijke keuze voor Danish Crown, aangezien onze klanten zullen verwachten dat we de verantwoordelijkheid kunnen nemen voor alle zakelijke activiteiten in de voedselvoorzieningsketen, van de Deense boer tot de eettafels in Shanghai, Tokio of New York", aldus Jais Valeur Groeps-CEO van Danish Crown.

Als een van de grootste voedselexporteurs ter wereld waardeert Danish Crown een actieve samenwerking met een logistiek leider zoals Maersk, die hun bedrijf kan versnellen en de complexiteit kan verminderen.

"Door de enorme omvang van het bedrijf en zijn uitgebreide netwerk kan Maersk een betrouwbaarheid bieden in onze toeleveringsketens die onze klanten steeds meer eisen. Tegelijkertijd krijgen we een partner in Maersk die het belang van een actieve samenwerking in onze dagelijkse bedrijfsvoering begrijpt en prioriteit geeft. Deze nauwe samenwerking is essentieel en zal uiteindelijk inspelen op de behoeften van onze klanten", voegt Jais Valeur nog toe.

De wereldwijde overeenkomst treedt met terugwerkende kracht in werking op 1 oktober 2021.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions