Clicky

 
Transport Online - Haven Triëst lamgelegd door betogers tegen coronapas [+video's]

Haven Triëst lamgelegd door betogers tegen coronapas

Haven Triëst lamgelegd door betogers tegen coronapas [+video's]
15-10-2021 10:20 | Buitenland | auteur ANP

ROME - De haven van de Italiaanse stad Triëst is volgens plaatselijke media lamgelegd door betogers tegen de invoering van een coronatoegangsbewijs op het werk. Honderden stakers hebben zich voor de ingang van het haventerrein verzameld en er zijn naar schatting 250 mensen die er niet werken bijgekomen om er ook tegen de coronamaatregel te demonstreren.

De krant Triesteprima verwacht in de loop van de morgen meer betogers. Zeker 40 procent van de bijna duizend havenarbeiders in de stad is niet ingeënt.

Het is vanaf vrijdag in Italië verplicht voor werkenden dat ze aantonen dat ze gevaccineerd zijn, genezen zijn of een negatieve uitslag van een coronatest hebben. De testen zijn niet gratis. Het is een van de strengste coronamaatregelen in Europa. In heel Italië worden protesten verwacht tegen de verplichting te werken met wat met de overheid de 'groene pas' noemt, vooral in havens.

Geschorst

Werknemers die zonder de pas op het werk verschijnen, worden geschorst en riskeren dat ze na vijf dagen geen loon meer ontvangen. Ondernemingen en werknemers die verantwoordelijkheid voor personeel dragen, kunnen hoge boetes krijgen als er op de werkplaats tóch mensen zonder de pas blijken te werken.

Hoewel er vrijdag in Italië problemen worden verwacht met de bevoorrading vanwege stakend personeel, blijkt uit peilingen dat twee derde van de Italianen achter de verplichte coronapas staat. Die is in Italië nu al een vereiste voor mensen die bijvoorbeeld in het onderwijs werken of restaurants, musea of sportscholen bezoeken. De pas, oorspronkelijk bedoeld om reizen in de EU te vergemakkelijken, krijgt steeds meer toepassingen in de samenleving, ook in andere landen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden