Clicky

 
Transport Online - Kinderen van Ruinerwold wint Gouden Televizier-Ring

Kinderen van Ruinerwold wint Gouden Televizier-Ring

Kinderen van Ruinerwold wint Gouden Televizier-Ring
14-10-2021 22:40 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - De docuserie De Kinderen van Ruinerwold heeft de Gouden Televizier-Ring voor beste televisieprogramma van het afgelopen jaar gewonnen. De BNNVARA-documentaire van Jessica Villerius kreeg de voorkeur boven Een Huis Vol (KRO-NCRV) en favoriet Mocro Maffia (Videoland). Het is de eerste keer in de historie van de Televizier-Ring dat een documentaire met de publieksprijs naar huis gaat.

In de vijfdelige serie praat Villerius met de vier oudste kinderen van Gerrit Jan van D. D. werd ervan beschuldigd dat hij zes van zijn kinderen jarenlang tegen hun wil heeft vastgehouden op een afgelegen boerderij in het Drentse dorp Ruinerwold.

Tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Theater Carré in Amsterdam werden nog meer prijzen uitgereikt. De prijs voor beste presentatrice ging naar Nikkie de Jager. In binnen- en buitenland maakte De Jager indruk toen ze in mei met Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit het Eurovisie Songfestival in Rotterdam presenteerde. De Jager is verder onder meer bekend als YouTuber NikkieTutorials.

Elise Schaap won voor de derde keer op rij de Televizier-Ster voor beste acteur/actrice. Ze werd verkozen boven oud-winnares Angela Schijf en Undercover-collega Frank Lammers. Schaap was het afgelopen jaar te zien in de Netflix-hit Undercover en speelde ook een rol in de daaruit afgeleide film Ferry. De actrice speelde verder rollen in onder meer de TV Kantine.

André van Duin werd verkozen tot beste presentator. Het was voor het eerst in de lange loopbaan van Van Duin dat hij in de prijzen viel tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. Van Duin, bekend van de tv-hits Heel Holland Bakt en Denkend aan Holland, was de afgelopen twee jaar ook al genomineerd, maar beide keren ging hij met lege handen naar huis.

Rob Kemps is uitgeroepen tot beste talent. Kemps is bekend als frontman van feestact Snollebollekes, maar zijn tv-carrière raakte afgelopen winter in een stroomversnelling nadat hij de quiz De Slimste Mens won.

Tijdens het gala werd ook de in juli overleden misdaadverslaggever Peter R. de Vries herdacht. Xander de Buisonjé, Jan Dulles, Berget Lewis en Nick Schilder brachten een muzikaal eerbetoon aan De Vries door het nummer A Whiter Shade of Pale van Procol Harum te zingen, een van De Vries' lievelingsnummers. Het lied werd ook gespeeld tijdens zijn uitvaart. Op de achtergrond waren oude beelden van programma's van De Vries te zien.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,073
Diesel1,733

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats