Clicky

 
Transport Online - Europese gasprijs stijgt weer tot boven de 100 euro

Europese gasprijs stijgt weer tot boven de 100 euro

Europese gasprijs stijgt weer tot boven de 100 euro
14-10-2021 14:55 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

AMSTERDAM - De Europese gasprijs is donderdag weer gestegen tot boven de 100 euro, ondanks de toezeggingen van Rusland om zoveel gas te leveren als Europa nodig heeft om de hoge prijzen tegen te gaan.

De prijs van een megawattuur gas klom met wel 10 procent tot bijna 103 euro, om vervolgens weer wat te dalen. Daarmee kwam de prijs voor het eerst sinds vrijdag weer boven de grens van 100 euro uit. Vorige week woensdag piekte die prijs nog op meer dan 160 euro.

De Russische president Vladimir Poetin zei woensdag dat Rusland klaar staat om meer gas te leveren aan Europa en dat het land aan al zijn contractuele verplichtingen voldoet wat betreft leveringen van gas. Ook zei Poetin dat Rusland gas niet als een "wapen" gebruikt om invloed uit te oefenen in Europa.

Maximaal niveau

Het Russische persbureau TASS meldde dat Europese afnemers nog niet hebben gevraagd aan Moskou om de gasleveringen te verhogen. Dat zou vicepremier Alexander Novak hebben gezegd tegen TASS. De gasleveringen van het Russische staatsgasconcern Gazprom aan Europa zouden nu op een maximaal niveau liggen onder de huidige contracten, aldus het Kremlin.

De Europese Commissie heeft een reeks voorstellen gedaan om huishoudens en bedrijven te helpen met de hoge energierekening. Zo zouden lidstaten betalingsuitstel van rekeningen kunnen toestaan, tijdelijk de belastingen op energie verlagen en steun geven aan kwetsbare huishoudens en aan bedrijven en sectoren. De commissie roept de lidstaten ook op de transitie naar groene energie te versnellen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions