Clicky

 Opnieuw brand bij recyclebedrijf Gerrits/A.V.I. in Den Bosch

Opnieuw brand bij recyclebedrijf Gerrits/A.V.I. in Den Bosch [+foto's]
14-10-2021 14:02 | Brand | auteur Redactie | ANP

DEN BOSCH - [update 15:05 uur] De brand die donderdagmiddag is uitgebroken in Den Bosch bij een schrootverwerkingsbedrijf aan de Rietveldenkade is volgens de veiligheidsregio zo goed als onder controle. De brandweer laat het vuur in een berg schroot gecontroleerd uitbranden en heeft weten te voorkomen dat de brand zich uitbreidt naar andere bergen afval.

In de omgeving is een NL-Alert uitgegeven vanwege de hevige rookontwikkeling. Opgeroepen wordt om bij rookoverlast binnen te blijven en ramen dicht te houden. "De rookontwikkeling wordt minder en we zitten tegen het moment aan het sein brand meester te geven", zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Het gaat om dezelfde schrootverwerker waar in maart van dit jaar ook een grote brand woedde. Toen duurde het ruim een dag voordat die onder controle was. Er werden toen onder meer blushelikopters van Defensie ingezet. "De berg die nu in brand staat is nog geen kwart van wat eerder dit jaar brandde. We verwachten dat we voor middernacht klaar zijn met blussen", aldus de veiligheidsregio.

De eerste melding van de brand bij recyclebedrijf Gerrits, dat auto's en zogenoemd welvaartschroot (fietsen, koelkasten) verwerkt, werd rond het middaguur gedaan. Volgens regionale media zijn de zwarte rookwolken in de wijde omtrek te zien en hangt er een brandgeur in Den Bosch.

Ook voor het grote incident in maart zijn er volgens de gemeente Den Bosch branden geweest bij het recyclebedrijf. Het ging toen om broeibranden in de opslag van autoschroot. Er bleek meer te zijn opgeslagen dan volgens de vergunning mocht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions