Clicky


Toyota Motor Europe boekt uitstekende resultaten in eerste drie kwartalen 2021

Toyota Motor Europe boekt uitstekende resultaten in eerste drie kwartalen 2021
14-10-2021 12:16 | Bedrijfsauto Nieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Toyota Motor Europe (TME) heeft in de eerste negen maanden van dit jaar 864.904 voertuigen verkocht (Toyota en Lexus). Dat is een groei van 21 procent in vergelijking tot vorig jaar en een toename van 3 procent ten opzichte van 2019. Het marktaandeel is hiermee gestegen naar 6,7 procent, een nieuw record voor TME. Vooral de verkoop van hybridemodellen zit stevig in de lift. Hun aantal in de totale verkopen groeide met 36 procent en bedraagt nu 59 procent van de totale omzet.

Het merk Toyota heeft in de genoemde periode zijn positie als het op één na bestverkochte merk voor personenauto’s in Europa gehandhaafd. Het marktaandeel van Toyota bedraagt nu 6,4 procent, een stijging van 0,7 procent in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar. De verkopen groeiden met 21 procent tot 805.181 Toyota modellen.

Groeiende vraag naar hybridemodellen

Populaire modellen zijn de Toyota Yaris – de huidige Europese Auto van het Jaar –, de Toyota Corolla (Hatchback, Touring Sports en Sedan) en de Toyota RAV4. Deze modellen zijn goed voor 57 procent van het totale Toyota volume. Maar liefst 78 procent hiervan betreft een Toyota Hybrid. Het totale aandeel van de Toyota hybridemodellen is in vergelijking tot vorig jaar met 38 procent toegenomen en bedraagt nu 59 procent van de totale omzet (470.712 stuks), een nieuw record voor Toyota.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions