Clicky


GEODIS RT Netherlands gaat voor groen tanktransport met Volvo LNG

GEODIS RT Netherlands gaat voor groen tanktransport met Volvo LNG
14-10-2021 10:43 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

LEKKERKERK - Transportbedrijf GEODIS RT Netherlands breidt zijn wagenpark uit met twee Volvo FH 460 LNG 4x2-trekkers. Het zijn de eerste LNG-trucks uit een serie van mogelijk twaalf. GEODIS RT Netherlands koos voor Volvo LNG-trucks vanwege het milieuvoordeel en de gunstige prijs-kwaliteitverhouding. De trucks, geschikt voor (Bio-)LNG, zijn geleverd door dealer Volvo Group Truck Center.

Het bedrijf uit Lekkerkerk is gespecialiseerd in het transport van vloeibare bulkgoederen in Europa. “Wij zijn als transportbedrijf actief in drie takken van sport: vloeibaar gas, chemie en food”, zegt managing director Gertjan Breij. GEODIS RT Netherlands zet de komende jaren nadrukkelijk in op het verduurzamen van transport. “We voelen ons verantwoordelijk voor de volgende generaties en nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid”, zegt Breij. “Naast onze intrinsieke motivatie vragen ook onze opdrachtgevers steeds vaker wat wij doen om ons transport schoner uit te voeren. Ons doel is dat onze CO2-uitstoot in 2030 minimaal 30 procent lager is dan in 2020.”

CO2-reductie

Om de doelstelling te halen zet GEODIS RT Netherlands in op een mix van maatregelen. “Transport zorgt bij ons voor 95 procent van de CO2-uitstoot dus daar is de grootste winst te behalen. Voor ons bestaande wagenpark zetten wij onder andere in op het gebruik van HVO als brandstof. De CO2-uitstoot van HVO is tot 90 procent lager in vergelijking met conventionele diesel. Ook de aanschaf van Volvo LNG-trucks past bij onze maatregelen en ambitie. De CO2-uitstoot van een Volvo LNG-truck is 20 procent lager dan van een vergelijkbare dieseltruck. Bovenstaande toepassingen passen in ons Act for Green concept dat wij momenteel uitrollen.”

(Bio-)LNG

De nieuwe Volvo FH LNG is beschikbaar met motoren die zowel LNG als Bio-LNG ondersteunen. Door Bio-LNG te gebruiken is het mogelijk om de CO2-uitstoot tot 100 procent te verminderen. Voor GEODIS RT Netherlands zijn de twee Volvo LNG-trucks de eerste in een serie van twaalf. Breij: “Wij vergroenen onze vloot, die nu bestaat uit honderd trucks, in twee periodes. De eerste periode loopt tot 2025, waarin we dus gaan voor een mix van maatregelen. Voor de periode na 2025 kunnen we op dit moment nog niet overzien welke alternatieve brandstoffen op dat moment voor ons type transport beschikbaar zijn. De komende jaren zal daar meer duidelijkheid over komen en we zullen ook veel leren van de ervaring die we opdoen met LNG-trucks.”

Prijs-kwaliteitverhouding

GEODIS RT Netherlands koos na een uitgebreide oriëntatie voor Volvo LNG-trucks. “Volvo LNG-trucks bieden de beste prijs-kwaliteitverhouding. Ook de techniek is onderscheidend. Het voordeel van Volvo’s LNG-oplossing is dat de truck wordt aangedreven door een motor die gebruikmaakt van het dieselprincipe waardoor ook de rijprestaties vergelijkbaar zijn met een dieseltruck.”

Actieradius

GEODIS RT Netherlands gaat de trucks inzetten voor alle typen tanktransport. “Volvo Group Truck Center heeft alle zaken uitgezocht die voor ons van belang zijn, variërend van de actieradius en de beladingsgraad tot het LNG-tanknetwerk op onze routes in Europa. Daardoor kiezen we vol overtuiging voor deze oplossing. Voor deze trucks hebben we een reparatie- en onderhoudscontract afgesloten zodat we de komende jaren ook op dat vlak worden ontzorgd door Volvo Group Truck Center.”

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions