Clicky

 
Transport Online - Verdachte aanslag Kongsberg eerder in beeld bij politie

Verdachte aanslag Kongsberg eerder in beeld bij politie

Verdachte aanslag Kongsberg eerder in beeld bij politie
14-10-2021 10:35 | Buitenland | auteur ANP/AFP/RTR

KONGSBERG - De 37-jarige Deen die wordt verdacht van het doden van vijf mensen in de Noorse stad Kongsberg was eerder in beeld bij de veiligheidsdiensten, omdat hij mogelijk zou zijn geradicaliseerd na zijn bekering tot de islam. De politie heeft in 2020 contact met hem daarover gehad.

In een persconferentie benadrukte de Noorse politiechef Ole Bredrup Sæverud dat er nog niets bekend is over het motief van de aanval van woensdag. De Deen heeft volgens Sæverud al wel bekend. Hij handelde naar alle waarschijnlijkheid alleen.

Op de persconferentie werd ook bekendgemaakt dat vier van de slachtoffers vrouwen waren. Het vijfde slachtoffer was een man. Ze waren allemaal tussen de 50 en 70 jaar.

Eerste melding

Sæverud zei dat de eerste melding over een man met pijl en boog om 18.12 uur binnenkwam. Agenten waren om 18.18 uur bij de Deen. Doordat hij pijlen op de agenten afschoot, wist hij te ontkomen. Alle vijf slachtoffers zijn daarna gedood, aldus de politiebaas. Rond 18.45 uur wisten agenten de verdachte in te rekenen.

Donderdagochtend kwamen in Oslo meldingen binnen van een man die met pijl en boog rondliep. De politie zegt dit te onderzoeken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions