Clicky

 
Transport Online - Bijna 3750 nieuwe coronagevallen, hoogste aantal sinds 29 juli

Bijna 3750 nieuwe coronagevallen, hoogste aantal sinds 29 juli

Bijna 3750 nieuwe coronagevallen, hoogste aantal sinds 29 juli
13-10-2021 15:55 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Het aantal positieve coronatesten is afgelopen etmaal explosief gestegen. Het RIVM registreerde 3746 nieuwe gevallen, het hoogste aantal sinds 29 juli. Vergeleken met vorige week woensdag, toen er 1909 coronagevallen werden geturfd, gaat het bijna om een verdubbeling.

Dinsdag kwamen ruim 2900 nieuwe coronagevallen aan het licht en in de afgelopen week gemiddeld ruim 2800 per dag. Dat gemiddelde stijgt voor de dertiende dag op rij. Het weektotaal komt nu uit op 19.644 positieve tests. Dat is 62 procent hoger dan het weektotaal tot en met vorige woensdag, de grootste toename op weekbasis sinds 18 juli.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu gaf dinsdag al aan dat de verwachte najaarsstijging ingezet lijkt te zijn. Daarbij stijgt het aantal positieve testen in elke leeftijdsgroep. Het RIVM maakte ook bekend dat het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt, verder aan het oplopen is.

Afgelopen etmaal werden de meeste coronagevallen vastgesteld in Rotterdam, in totaal 203. Het is de eerste keer sinds 10 september dat het aantal positieve tests in welke gemeente dan ook boven de 200 uitkomt. Amsterdam telde 145 nieuwe gevallen en Den Haag 95. Ook in Almere (58) en en Zwolle (57) kwamen relatief veel nieuwe coronabesmettingen aan het licht. In de plaatsen Ede, Barneveld, Staphorst, Alphen aan den Rijn en Nissewaard kregen eveneens veel mensen een positieve testuitslag. In slechts twintig gemeenten testte geen enkele inwoner positief, het laagste aantal sinds 6 augustus.

Het aantal vastgestelde sterfgevallen door corona steeg het afgelopen etmaal met 12. Dat is het hoogste aantal in drie weken tijd. Onder hen zijn twee mensen uit Amsterdam en twee inwoners van de gemeente Wijdemeren. Verder gaat het om inwoners van de gemeenten Zwolle, Groningen, Utrechtse Heuvelrug, Molenlanden, Nunspeet, Waddinxveen, Boxtel en Súdwest-Fryslân. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. Dinsdag werden er 6 sterfgevallen geregistreerd, en in de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM in totaal 33 sterfgevallen, gemiddeld bijna vijf per dag. Dat ligt boven het niveau van de laatste twee weken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden