Clicky

 
Transport Online - Dagelijkse nachttrein tussen Amsterdam en Zürich gaat vanaf 12 december rijden

Dagelijkse nachttrein tussen Amsterdam en Zürich gaat vanaf 12 december rijden

Dagelijkse nachttrein tussen Amsterdam en Zürich gaat vanaf 12 december rijden
13-10-2021 12:12 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - De dagelijkse nachttreinverbinding tussen Amsterdam en Zürich start op 12 december 2021. De Nightjet Zürich, zoals de nachttrein heet, vertrekt dagelijks aan het begin van de avond vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem via het Rhein-Ruhrgebied naar Basel en Zürich. In omgekeerde richting arriveert vanaf dan elke ochtend een nachttrein vanuit Zürich in Nederland. De nachttrein naar Zürich is de tweede verbinding die NS toevoegt aan het Europese nachttreinennetwerk.

De trein bestaat uit veertien rijtuigen: twee slaaprijtuigen met bedden, vier couchette rijtuigen en acht zitrijtuigen. In het laagseizoen bestaat de trein uit dertien rijtuigen. Tot aan Frankfurt rijdt een NS-locomotief voor de rijtuigen. Collega’s van NS werken tot aan Keulen of Frankfurt op deze nachttrein.

Marjan Rintel, president-directeur NS: “Na de terugkeer van de nachttrein naar Wenen is Nederland sinds mei dit jaar weer verbonden met het nachttreinennetwerk in Europa. De nachttrein is een klimaatvriendelijke en geliefde manier van internationaal treinreizen. Met de nachttrein naar Zürich voegen we wederom een rechtstreekse verbinding naar een Europese stad toe aan onze dienstregeling.”

De ticketverkoop is vandaag gestart via onder andere nsinternational.nl. Deze zijn 6 maanden vooruit te boeken. De tickets zijn beschikbaar vanaf 38 euro voor een zitplaats, vanaf 50 euro voor een ligplaats en de slaapplaatsen zijn te boeken vanaf 90 euro. Elke slaapcoupe beschikt over een eigen wasgelegenheid (wastafel met koud en warm water). Zoals gebruikelijk bij de Nightjet is ontbijt inbegrepen bij de lig- en slaapplaatsen. Ook is er plek voor een aantal fietsen op de trein.

Dienstregeling

De trein vertrekt elke avond om 20.30 uur vanaf Amsterdam Centraal en komt de volgende ochtend om 08.05 uur aan in Zürich.

In de omgekeerde richting arriveert om 09.14 uur elke ochtend de Nightjet in Amsterdam. Zürich en Basel zijn populaire bestemmingen voor zowel vrijetijd als zakelijke reizen. Reizigers naar Zürich moeten nu nog overstappen in bijvoorbeeld Hannover of Frankfurt. Vanaf Basel en Zürich reis je straks ook gemakkelijk door naar verdere bestemmingen in Zwitserland en Italië. Reizigers kunnen met deze nachttrein ook meereizen tot aan bijvoorbeeld het Rhein-Ruhrgebied.

Testen

De komende tijd zet NS samen met partners SBB, ÖBB en DB de laatste puntjes op de i om in december te kunnen starten. Zo rijdt de NS bijvoorbeeld de komende periode meerdere testritten van Zwitserland naar Nederland. "Dan testen we onder andere de logistieke processen, de combinatie van verschillende rijtuigen met de locomotieven, maar proberen we bijvoorbeeld ook de wasstraat uit op het rangeerterrein Watergraafsmeer."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats