Clicky

 
Transport Online - Ook vrachtwagenchauffeurs hebben Green Pass nodig in Italië

Ook vrachtwagenchauffeurs hebben Green Pass nodig in Italië

Ook vrachtwagenchauffeurs hebben Green Pass nodig in Italië
13-10-2021 11:59 | Buitenland | auteur Redactie

ZOETERMEER - Vanaf 15 oktober 2021 is het in Italië verplicht om in het bezit te zijn van de Green Pass (Groen Certificaat Covid-19). Je moet deze Green Pass kunnen tonen om toegang te krijgen tot werk/laad/losplekken, meldt Transport en Logistiek Nederland. Deze bepaling is van toepassing tot en met 31 december 2021, de datum waarop de noodtoestand wordt beëindigd. Het doel is verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Iedereen die in de particuliere sector werkt is verplicht om op verzoek in het bezit te zijn van de Green Pass en deze te tonen om toegang te krijgen tot de plaatsen waar de activiteit plaatsvindt. De transportsector is hier niet van uitgezonderd.

Dit betekent concreet dat de toegang van chauffeurs tot bedrijven wordt gecheckt en bedrijven die hier aan meedoen toegangsbeperkingen kunnen opleggen aan chauffeurs die niet zijn gevaccineerd óf niet recent zijn getest.

Wanneer de chauffeur een negatief testresultaat heeft: Het testresultaat (snelle antigeentest of PCR-test) mag niet ouder zijn dan 48 uur. Dit testbewijs staat gelijk aan een Green Pass. Italië heeft vanwege de invoering van de Green Pass een lijst gepubliceerd met Italiaanse apotheken waar het mogelijk is een test af te nemen.

Wanneer de chauffeur gevaccineerd óf volledig hersteld is: Chauffeurs kunnen om aan te tonen dat ze gevaccineerd zijn of volledig zijn hersteld van Corona, de CoronaCheck app gebruiken, welke ook als Green Pass wordt geaccepteerd (zie ‘’gevaccineerd in het buitenland’’).

Wanneer de chauffeur gevaccineerd is: Chauffeurs kunnen om aan te tonen dat ze gevaccineerd zijn de Nederlandse CoronaCheck app gebruiken, welke ook als Green Pass wordt geaccepteerd.

11 oktober heeft er in Italië een landelijke staking plaatsgevonden vanwege onder andere de onvrede over het invoeren van deze maatregel. Dit heeft de Italiaanse overheid er echter niet van overtuigd hun standpunt te wijzigen. De Green Pass wordt zonder aanpassingen doorgevoerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,083
Diesel1,745

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats