Clicky

 
Transport Online - Nieuw risiconiveau: coronasituatie in heel Nederland is zorgelijk

Nieuw risiconiveau: coronasituatie in heel Nederland is zorgelijk

Nieuw risiconiveau: coronasituatie in heel Nederland is zorgelijk
13-10-2021 11:55 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - De stand van de corona-epidemie in Nederland is zorgelijk. Op dat risiconiveau staat het hele land in een nieuw waarschuwingssysteem dat de overheid woensdag heeft toegevoegd aan het coronadashboard. Het is de opvolger van de regionale risiconiveaus, die vorige maand zijn afgeschaft.

Het nieuwe systeem kent drie risiconiveaus: waakzaam, zorgelijk en ernstig. Het niveau wordt elke dinsdag bepaald op basis van het zevendaagse gemiddelde van het aantal ziekenhuisopnames en het aantal opnames op de intensive cares. Bij de regionale risiconiveaus telde ook het aantal positieve tests per 100.000 inwoners mee, maar dat is nu geen factor meer.

Het risiconiveau bepaalt mede welke maatregelen nodig zijn om te voorkomen dat de druk op de zorg te groot wordt. Het is niet zo dat de regels automatisch worden aangescherpt als het niveau omhoog of dat de maatregelen worden versoepeld bij een stap terug. Zo'n besluit hangt ook af van bijvoorbeeld het aantal nog beschikbare bedden op intensive cares, de hevigheid van de komende griepgolf en de "maatschappelijke en economische context".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions