Clicky


CAO-onderhandelingen Vesta Terminals Vlissingen liggen stil door staking

CAO-onderhandelingen Vesta Terminals Vlissingen liggen stil door staking

VLISSINGEN/UTRECHT - De huidige CAO-onderhandelingen bij Vesta Terminals in Vlissingen (25 medewerkers) liggen helaas stil door een staking georganiseerd door de FNV, met 14 van de 25 medewerkers.

In 2018 werd een marktconforme CAO afgesloten voor een periode van twee jaar, deze werd voor een jaar stilzwijgend verlengd. Deze marktconforme CAO kwam tot stand in samenwerking met FNV (Ruud Wennekes), met als gevolg dat het basisjaarloon gemiddeld over deze drie jaar steeg met 27 procent.

Er werd met deze CAO dan ook een goede basis gelegd voor de toekomstige honorering van de medewerkers. Er vonden dit jaar drie gespreksrondes over de nieuwe CAO plaats, de laatste op 8 september.

De medewerkers ontvingen per e-mail op 10 september van Vesta Terminals het aanbod van Vesta Terminals. Het aanbod voorziet voor 2021 in totaal een loonsverhoging van ongeveer 3.5 procent rekening houdend met indexering, initiële loonsverhoging en de invoering van een loongebouw.

"Begin oktober zegde de nieuwe onderhandelaar van de FNV de CAO op na een ultimatum op 1 oktober. FNV eist een extreme aanpassing van de CAO, zonder logische onderbouwing", aldus Vesta Terminals in een verklaring.

"De directie wenst te benadrukken dat in tegenstelling tot enkele persberichten, er geen schepen worden afgeleid naar andere vestigingen. Klanten zijn geïnformeerd over de voorgenomen acties en hebben daarop besluiten genomen."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions