Clicky

 
Transport Online - RIVM: verwachte najaarsstijging van corona lijkt ingezet

RIVM: verwachte najaarsstijging van corona lijkt ingezet

RIVM: verwachte najaarsstijging van corona lijkt ingezet
12-10-2021 15:03 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Het aantal nieuwe coronagevallen is met bijna de helft gestegen. In de afgelopen zeven dagen zijn 17.832 positieve tests geregistreerd, tegen 12.016 in de week ervoor. Dat is een stijging van ruim 48 procent. De uitbraak staat nu op het hoogste niveau sinds eind augustus. "De verwachte najaarsstijging lijkt ingezet", aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het aantal positieve testen stijgt in elke leeftijdsgroep. Zo is het virus afgelopen week aangetroffen bij 1434 kinderen van 5 tot en met 9 jaar. Dat is 55 procent meer dan de week ervoor. Bij 45- tot en met 49-jarigen steeg het aantal nieuwe gevallen met bijna 62 procent. Onder de zeventigers was een toename van bijna 75 procent te zien en onder 90-plussers van bijna 80 procent, maar daar gaat het nog om redelijk kleine aantallen.

Het aantal ziekenhuisopnames stijgt ook. Bij 281 mensen waren de coronaklachten vorige week zo erg, dat ze in een ziekenhuis moesten worden opgenomen. De week ervoor registreerde het RIVM 260 opnames, nog een week eerder 237. Van de 281 opgenomen coronapatiënten belandden 71 op de intensive care, tegen 46 de week ervoor.

Het aantal sterfgevallen daalde wel. In de afgelopen zeven dagen kreeg het RIVM bericht dat 24 mensen aan de gevolgen van hun besmetting waren overleden. In de weekcijfers is dat het laagste aantal sinds eind juli.

Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt, loopt ook verder op. Het staat nu op 1,12. Dat is het hoogste niveau sinds 8 juli. Een getal van 1,12 betekent dat honderd mensen met corona gemiddeld 112 anderen besmetten. Zij dragen het virus vervolgens over aan 125 mensen, die op hun beurt 140 mensen aansteken. Bij elke stap loopt het aantal besmettingen op. Het reproductiegetal wordt elke dinsdag en vrijdag vastgesteld. Het gaat wel over de situatie van zo'n twee weken eerder. Nieuwere cijfers zijn namelijk nog niet betrouwbaar genoeg. Het cijfer van 1,12 van dinsdag beschrijft de situatie op 27 september. Afgelopen vrijdag kwam het getal voor het eerst in weken boven de 1 uit.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Rijverboden

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro952,102
  Diesel1,722

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions

  Geen advertenties gevonden

  meer truckoccasions