Clicky

 
Transport Online - Agent schoot uit noodweer op verdachte in Breda

Agent schoot uit noodweer op verdachte in Breda

Agent schoot uit noodweer op verdachte in Breda
12-10-2021 11:57 | Binnenland | auteur Redactie

BREDA - Op basis van het onderzoek van de Rijksrecherche heeft het Openbaar Ministerie geoordeeld dat de agent die in juni op een verdachte heeft geschoten uit noodweer heeft gehandeld.

Op maandag 14 juni 2021 heeft er omstreeks 22.09 uur aan de Balfortstraat in Breda een schietincident plaatsgevonden. De Rijksrecherche onderzocht de zaak en daaropvolgend heeft het Openbaar Ministerie het incident beoordeeld als noodweer.

Rond 21.50 uur werden door de meldkamer diverse politie-eenheden naar de Balfortstraat in Breda gestuurd vanwege een aantal overlastmeldingen. De politie trof de verdachte aan op het balkon. De man schreeuwde en bekogelde de politie met bierflesjes. Ook verscheen de verdachte op zijn balkon met een mes in zijn handen.

Twee agenten liepen naar de voordeur van de verdachte met een schild, om te voorkomen dat de verdachte de straat op zou rennen. Plotseling ging de deur open en kwam de verdachte met een mes naar buiten gelopen. De agenten sommeerden de verdachte het mes te laten vallen en dreigden met pepperspray. Desondanks liet de verdachte het mes niet los en bewoog in de richting van de agenten. De agent schoot één keer op de verdachte, waarna de verdachte kon worden aangehouden.

De verdachte moet op 13 december voor de rechtbank verschijnen voor de inhoudelijke behandeling.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden