Clicky

 
Transport Online - Dronken vrachtwagenchauffeur van Duitse A1 gehaald [+foto's]

Dronken vrachtwagenchauffeur van Duitse A1 gehaald

Dronken vrachtwagenchauffeur van Duitse A1 gehaald [+foto's]
12-10-2021 11:21 | Overtredingen | auteur Redactie

SITTENSEN - Meerdere politie-eenheden uit Sittensen en Winsen/Luhe hebben maandagavond de alcoholrit van een 57-jarige vrachtwagenchauffeur op de Duitse A1kunnen stoppen.

Het voertuig werd kort voor 19.00 uur opgemerkt door agenten uit Sittensen. De chauffeur reed erg traag en slingerend over de A1 in de richting van Hamburg. Hij reageerde niet op het stopsignaal van depolitiewagen kort voor de rustplaats Ostetal. Daarom besloten de agenten de vrachtwagen te escorteren naar het 15 kilometer verderop gelegen parkeerterrein Stellheide.

Eén politievoertuig reed voor de vrachtwagen, één erachter. Met steun van collega's uit de wijk Harburg werd de vrachtwagen van de snelweg afgestuurd en tot stilstand gebracht.

Toen de chauffeur uit zijn cabine klom, werd alles duidelijk. Hij was absoluut ongeschikt om te rijden. Dat bleek ook uit een blaastest van ruim 2,7 promille.

De cabine rook naar een café. Talloze lege bierflesjes lagen op de grond. De 57-jarige chauffeur moest een bloedmonster afgeven en ook zijn rijbewijs inleveren. Aangezien hij niet in Duitsland woonachtig is, werd hem een ​​borgsom van 1.300 euro opgelegd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions