Clicky

 
Transport Online - Opnieuw toename luchtvracht Brussels Airport

Opnieuw toename luchtvracht Brussels Airport

Opnieuw toename luchtvracht Brussels Airport
12-10-2021 11:08 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

ZAVENTEM - Het totale vrachtvolume is in september opnieuw toegenomen (+23 procent ten opzichte van 2020), dankzij de grote vraag naar luchtvrachtcapaciteit. Deze groei en ook de kwaliteit van de dienstverlening op onze luchthaven worden erkend door de sector, want Brussels Airport kreeg onlangs de 'Air Cargo News'-award voor 'Best cargo hub'.  

Deze groei van de luchtvracht (+19 procent) zien we in de drie segmenten, namelijk volvracht (+25 procent), expressdiensten (+6 procent), maar ook het vrachtvervoer aan boord van passagiersvluchten (+52 procent). Dat laatste segment blijft zich verder herstellen dankzij de stijging van het aantal passagiersvluchten. 

In het volvrachtsegment stelt Brussels Airport opnieuw een groei vast bij bijna alle bestaande klanten. Het zijn vooral de nieuwe verbindingen vanuit Azië die bijdragen aan deze sterke groei. Azië blijft dus de belangrijkste regio, gevolgd door Noord-Amerika en Afrika. 

Het transport van COVID-19-vaccins van en naar Brussels Airport houdt aan, met op dit moment meer dan 350 miljoen vaccins die op de luchthaven zijn behandeld. Momenteel zijn er op Brussels Airport ook veel vluchten met vaccins naar Afrikaanse landen via het COVAX-vaccinatieprogramma, dankzij de donaties van vaccins van de lidstaten van de Europese Unie. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden