Clicky

 
Transport Online - Brug Grave vanaf vrijdag weer toegankelijk voor verkeer tot 50 ton

Brug Grave vanaf vrijdag weer toegankelijk voor verkeer tot 50 ton

Brug Grave vanaf vrijdag weer toegankelijk voor verkeer tot 50 ton

GRAVE - Vanaf 15 oktober 2021 kan verkeer tot 50 ton weer gebruikmaken van de John S. Thompsonbrug. De beperking tot 10 ton en bijbehorende omleidingen komen dan, met uitzondering van de kerstvakantie, te vervallen.

In de laatste planning werd nog rekening gehouden met november 2021. De intussen opgedane ervaring zorgt ervoor dat het herstel van de stevigheid van de brug sneller klaar is. Goed nieuws voor de gebruikers van de brug.

Kerstvakantie: tijdelijk terug naar 10 ton

In de kerstvakantie herstelt Rijkswaterstaat een aanrijdschade. Bij het herstel hoort ook het plaatsen van de zogenoemde ‘protheses’. Die vangen een deel van de krachten op die op de knooppunten in de brug staan. De brug krijgt in totaal 124 protheses. De laatsten komen op de locatie die door de aanrijding beschadigd is geraakt. Eerst wordt de schade hersteld, daarna worden de protheses geplaatst.

De werkzaamheden vinden, zonder tegenslag, plaats van 27 december 2021 tot 9 januari 2022. Die periode geldt de gewichtsbeperking tot 10 ton weer.

In eerste instantie waren de werkzaamheden voor de herfstvakantie gepland. Hoogwater zorgde echter voor vertraging. In goed overleg met diverse partijen is stremming verplaatst naar de kerstvakantie. Zo ontstaat de minste overlast.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden