Clicky

 
Transport Online - Veilingsite voor hotelkamers failliet door coronacrisis

Veilingsite voor hotelkamers failliet door coronacrisis

Veilingsite voor hotelkamers failliet door coronacrisis
11-10-2021 23:25 | Financieel | auteur ANP

VEENENDAAL - Internetbedrijf Hotelkamerveiling.nl failliet is verklaard. De site werd te zwaar geraakt door de coronacrisis om nog verder te kunnen, schrijft de curator van het bedrijf.

Hotelkamerveiling.nl werd in 2008 opgericht door hotelhouder Klaas Stekelenburg en zijn twee zoons Matthijs en Jasper. Op de site konden hotels hun kamers die nog niet geboekt waren op het laatste moment veilen. Vaak betekende dit dat klanten via Hotelkamerveiling.nl goedkoop uit waren. Later breidde de veilingsite ook uit naar aanbiedingen voor sauna's.

Hotels hoefden, anders dan restaurants en cafés, niet verplicht dicht als maatregel tegen het coronavirus. Maar op het hoogtepunt van de lockdowmaatregelen was het bezoek aan hotels veel onaantrekkelijker geworden. Zo mochten ze een tijdlang hun restaurants of bars niet openhouden voor gasten.

De curator voor Hotelkamerveiling.nl meldt dat klanten die nog een voucher of coupon hebben via een vordering geld terug kunnen proberen te krijgen. Het is nog niet gegarandeerd dat dit ook lukt, omdat de curator nog nog geen volledig beeld heeft van alle schuldeisers.

Naar eigen zeggen had de site honderdduizenden leden en verwerkte het bedrijf meer dan 5 miljoen boekingen. Ook trok het bedrijf de aandacht door juridische conflicten met Hotelveiling.nl en diens moederbedrijf Hotels.nl. In 2011 eiste Hotelkamerveiling.nl dat die concurrent de naam zou veranderen, maar daar ging de rechter niet in mee. Later tikte de rechter Hotelkamerveiling.nl wel op de vingers na klachten van Hotels.nl over misleidende advertenties.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions