Clicky

 
Transport Online - Vuilnisophalers en andere Amsterdamse ambtenaren staken dinsdag 12 oktober

Vuilnisophalers en andere Amsterdamse ambtenaren staken dinsdag 12 oktober

Vuilnisophalers en andere Amsterdamse ambtenaren staken dinsdag 12 oktober
11-10-2021 15:58 | Binnenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

AMSTERDAM - Vuilnisophalers, groen-medewerkers, boa’s en andere ambtenaren van de gemeente Amsterdam leggen op dinsdag 12 oktober van 12.30 tot 15.30 uur het werk neer. Ze willen hiermee een duidelijk signaal afgeven aan de werkgeversvereniging, de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

De onderhandelingen voor een nieuwe cao liepen na drie maanden onderhandelen op niets uit en op het ultimatum, dat afliep op 11 oktober, heeft de VNG op de valreep gereageerd. 

Fred Bos, bestuurder FNV Overheid: "De werkgever kwam in februari van dit jaar een loonsverhoging van 0,5%. Dat is fors lager dan de inflatie en er spreekt totaal geen waardering uit. Voor de werknemers was dat een klap in het gezicht. Er moest een ultimatum aan te pas komen om duidelijk te maken dat dat onacceptabel was."

Vlak voor het aflopen van het ultimatum heeft de VNG een reactie gestuurd met een nieuw cao-voorstel ontvangen van de VNG. Bos: "Daar gaan we serieus met onze leden naar kijken."

De actiebereidheid is groot. Dat blijkt ook uit de ruim 21.000 handtekeningen onder het statement van de gezamenlijke vakbonden voor een goede cao, en de online demonstratie op 16 september. Tijdens de werkonderbreking komen een paar honderd ambtenaren samen bij het beeld van De Dokwerker op het Daniel Meijerplein. Bos: "De bereidheid ook elders in het land om meer acties te voeren is hoog. Laat dit een duidelijk signaal zijn aan de VNG."

De FNV wil dat er een structurele loonsverhoging komt van 3,5 procent, een minimumloon van 14 euro bruto per uur en een goede vitaliteitsregeling voor jong en oud. Verder moet de versobering van de werkeloosheidsregeling en de arbeidsongeschiktheidsregeling van tafel.

De cao Gemeenten geldt voor 170.000 medewerkers. Ze werken  bij de brandweer, de GGD, handhaving, verzorgen de huisvuilinzameling en houden zich onder andere bezig met de corona steunmaatregelen, uitkeringen en de participatiewet.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,111
Diesel1,731

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions