Clicky

 
Transport Online - Vier jaar en zes maanden cel voor ontvoering met dodelijke afloop

Vier jaar en zes maanden cel voor ontvoering met dodelijke afloop

Vier jaar en zes maanden cel voor ontvoering met dodelijke afloop
08-10-2021 20:35 | Misdaad | auteur Redactie

AMSTERDAM - Twee mannen van 39 en 45 jaar uit Amsterdam zijn in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van vierenhalf jaar voor de vrijheidsberoving van een 40-jarige man, die dat uiteindelijk met de dood heeft moeten bekopen. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam vrijdag beslist.

De rechtbank legde eerder een gevangenisstraf op van respectievelijk 9 maanden en 8 maanden, waarvan telkens 3 maanden voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste in hoger beroep een gevangenisstraf van 32 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk.

De vrijheidsberoving startte op 1 december 2016 in een garage in Wormerveer omdat het slachtoffer een andere verdachte geld schuldig was. Een deel van de schuld werd ingelost. De twee mannen en een derde man, die onbekend is gebleven, namen het slachtoffer later uit de garage mee en vervoerden hem naar Almere. Daar probeerden ook zij geld van hem te krijgen, omdat hij eveneens een schuld bij een van hen had.

Toen dat niet lukte, namen zij het slachtoffer mee naar een afgelegen strandje aan het Gooimeer in Almere Haven. Het slachtoffer, dat werd mishandeld en bedreigd met een vuurwapen, kon uiteindelijk aan zijn belagers ontkomen. De mannen zochten nog wel naar hem, maar konden hem niet meer vinden. Het slachtoffer kwam in het ijskoude water terecht en verdronk; hij is op 22 december 2016 aangetroffen in de nabijheid van het strandje. 

De straf die het gerechtshof heeft opgelegd, is hoger dan straf die de rechtbank oplegde, omdat het gerechtshof, anders dan de rechtbank, van oordeel is dat de dood van het slachtoffer aan de twee mannen kan worden toegerekend. Het gerechtshof, dat ook rekening heeft gehouden met overschrijding van de redelijke termijn, komt tot een hogere straf dan door het OM geëist, omdat die eis geen recht doet aan de ernst van het feit.

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden