Clicky

 
Transport Online - TLN rekent op passende maatregelen voor vrachtwagens bij brug Kootstertille

TLN rekent op passende maatregelen voor vrachtwagens bij brug Kootstertille

TLN rekent op passende maatregelen voor vrachtwagens bij brug Kootstertille
08-10-2021 17:00 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

ZOETERMEER - TLN gaat ervan uit dat er passende maatregelen komen voor het vrachtverkeer gedurende de renovatie van de brug bij het Friese Kootstertille. Rijkswaterstaat kwam deze week onverwacht met het nieuws dat de brug vanaf maandag aanstaande niet meer toegankelijk is voor verkeer boven 30 ton. "Lokale bedrijven zijn woest, en terecht", aldus Wessel Veenstra, voorzitter van het regiobestuur TLN-Noord.

Er zijn haarscheurtjes ontdekt in de brug over het Prinses Margrietkanaal. Dat was reden voor Rijkswaterstaat om de brug op zeer korte termijn af te sluiten. Veenstra: "Dat er iets aan die brug moet gebeuren is niet de kwestie maar dat we er als transportsector op zo’n korte termijn mee geconfronteerd worden is onbegrijpelijk. We moeten als transportbedrijven fors omrijden."

Beheermaatregelen

Om dat te voorkomen verwacht TLN dat RWS serieus kijkt naar beheersmaatregelen waardoor zwaar verkeer toch gebruik kan maken van de brug, bijvoorbeeld door één rijstrook open te houden waardoor het vrachtverkeer toch kan doorgaan. Veenstra: "We gaan ervan uit dat dat tot de mogelijkheden behoort, zodat het merendeel van de transporten over de brug kan doorgaan."

Betere planning

Daarnaast spreekt de voorzitter de wens uit dat RWS meer rekening gaat houden met de consequenties van plotselinge afsluitingen voor weggebruikers. "Die planning en monitoring van de infrastructuur moet echt beter. We zagen gisteren dat de Noord-Hollandse Wijkertunnel binnen 24 uur werd dichtgegooid voor het vrachtverkeer. En zo zijn er ook tal van plotselinge gewichtsbeperkingen voor bruggen, niet alleen in Friesland maar door het hele land", aldus de TLN-voorzitter van regio Noord.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden