Clicky

 
Transport Online - Aantal coronagevallen loopt opnieuw op: 2790 positieve tests

Aantal coronagevallen loopt opnieuw op: 2790 positieve tests

Aantal coronagevallen loopt opnieuw op: 2790 positieve tests
08-10-2021 15:46 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Het aantal nieuwe coronagevallen loopt verder op. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 2790 positieve tests geregistreerd. Dat is het hoogste aantal sinds 8 september, precies een maand geleden.

Het is een fractie hoger dan het cijfer op donderdag, maar toen kwam dat door nameldingen na een eerdere storing. Voor zover bekend is daar nu niet of nauwelijks sprake van. Vorige week vrijdag en de vrijdag daarvoor waren er ongeveer 1700 positieve tests.

In de afgelopen week kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 14.257 meldingen van positieve tests. Dat komt neer op gemiddeld 2036 nieuwe gevallen per dag. Dat is het hoogste niveau in ongeveer drie weken tijd. Vergeleken met precies een week geleden is het gemiddelde gestegen met bijna een kwart. Dat is de grootste toename op weekbasis sinds 20 juli, de piek van de vierde golf.

In Rotterdam testten 176 inwoners positief, in Amsterdam 117 en in Den Haag 52. In Veenendaal hadden 45 inwoners het virus onder de leden en in Ede bleken 43 mensen besmet. Utrecht volgt met 42 positieve tests. In de landelijke top staan meer overwegend gereformeerde gemeenten zoals Barneveld (36), Neder-Betuwe (32), Altena (27) en Staphorst (23).

Het RIVM kreeg twee meldingen van sterfgevallen. Het gaat om inwoners van de gemeenten Nijmegen en Lingewaard. Dat wil niet zeggen dat deze mensen in de afgelopen dag zijn gestorven, want het kan soms even duren voordat het overlijden van een coronapatiënt is geregistreerd. In de afgelopen zeven dagen kreeg het RIVM 26 meldingen dat een coronapatiënt aan de gevolgen van de besmetting was overleden. Dat komt neer op gemiddeld bijna vier meldingen per dag en is vergelijkbaar met het niveau in de afgelopen weken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Verkeersinformatie

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions