Clicky

 
Transport Online - Meer en meer coronapatiënten belanden in het ziekenhuis

Meer en meer coronapatiënten belanden in het ziekenhuis

Meer en meer coronapatiënten belanden in het ziekenhuis
08-10-2021 13:41 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - Het aantal coronapatiënten dat in een ziekenhuis moet worden opgenomen, neemt toe. In de afgelopen zeven dagen registreerde het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) 365 nieuwe opnames. Dat is weliswaar gelijk aan het weektotaal op donderdag, maar het is ook het hoogste niveau in meer dan twee weken tijd.

In de week tot en met vorige vrijdag telde het LCPS 288 nieuwe opnames. Het aantal mensen dat in een ziekenhuis belandde vanwege een coronabesmetting is dus met bijna 27 procent gestegen. Dat is de grootste toename op weekbasis sinds 31 juli, tijdens de vierde golf.

Op dit moment kunnen evenveel coronapatiënten het ziekenhuis verlaten, doordat ze zijn opgeknapt of juist overleden. Daardoor blijft het totale aantal opgenomen coronapatiënten onveranderd. Ziekenhuizen behandelen net als op donderdag 469 patiënten vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt.

Op de intensive cares kwamen er netto twee patiënten bij. Op die zalen liggen nu 130 mensen. Op de verpleegafdelingen kwamen juist twee bedden beschikbaar, het aantal coronapatiënten daar daalde naar 339.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Verkeersinformatie

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions