Clicky

 
Transport Online - Amsterdamse horeca voert coronapolsbandjes niet in

Amsterdamse horeca voert coronapolsbandjes niet in

Amsterdamse horeca voert coronapolsbandjes niet in
08-10-2021 12:24 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De Amsterdamse horeca gaat geen gebruik maken van coronapolsbandjes voor toegang tot een restaurant, café, theater of bioscoop. De horeca heeft dat besloten omdat de meeste horecaondernemers in de stad "geen toegevoegde waarde" zien in zulke polsbandjes, zeggen woordvoerders van horecabranchevereniging KHN en de gemeente. Horecagasten moeten nog wel steeds een QR-code laten zien als ze naar binnen willen.

De polsbandjes worden inmiddels onder meer gebruikt in Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Breda, Maastricht, Arnhem, Alkmaar en Roosendaal. Mensen ontvangen het bandje wanneer ze de QR-code uit de CoronaCheck-app laten zien bij een controlepost en hoeven de code dan niet meer bij elke voordeur te laten zien. Dat moet de controles ook voor uitbaters gemakkelijker maken. Een polsbandje is in die steden overigens niet verplicht want de app is gewoon te gebruiken.

Amsterdamse horecaondernemers merken dat het controleren van de QR-code aan de deur nu "best goed" gaat. "Het stroomt redelijk goed door en veel gasten zijn goed voorbereid", aldus een woordvoerder van de Amsterdamse afdeling van KHN. "Als we polsbandjes invoeren, moet er nog steeds een controle aan de deur plaatsvinden, dus wij denken dat we daar geen winst mee behalen. Daarbij willen we niet van alles optuigen, terwijl we niet precies weten hoe lang we het gaan gebruiken."

De komende drie weekenden gaat de gemeente teams inzetten in de uitgaansgebieden om de horeca extra te ondersteunen bij de QR-controles. De teams maken bezoekers op straat of in rijen erop attent dat zij hun code alvast gereed moeten houden. Ook worden toeristen zoveel mogelijk van tevoren geïnformeerd over de regels in de horeca. "Bijvoorbeeld al direct via de reserveringen bij hun hotel", aldus de KHN-woordvoerder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Verkeersinformatie

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions