Clicky


Qatar Airways en RwandAir tekenen belangrijke codeshare-overeenkomst

Qatar Airways en RwandAir tekenen belangrijke codeshare-overeenkomst
08-10-2021 12:08 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

DOHA - Qatar Airways en RwandAir hebben een uitgebreide codeshare overeenkomst getekend om reizigers meer keuze, verbeterde service en meer connectiviteit te bieden naar meer dan 65 bestemmingen in Afrika en de rest van de wereld. Als onderdeel van de overeenkomst zal de Rwandese nationale luchtvaartmaatschappij vanaf december ook nieuwe non-stop vluchten lanceren tussen haar hub in Kigali en Doha.

De overeenkomst biedt voordelen aan reizigers wereldwijd die met beide luchtvaartmaatschappijen vliegen, doordat het routenetwerk van beide airlines wordt uitgebreid. Passagiers genieten van een vereenvoudiging voor het kopen van aansluitende vluchten op beide luchtvaartmaatschappijen met behulp van één naadloos reserveringssysteem, dat de processen van ticketing, check-in, boarding en bagagecontrole vereenvoudigt voor de hele reis

Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, Group CEO van de Qatar Airways Group, verklaart: "We delen een zeer nauwe en coöperatieve band met Rwanda en verwelkomen RwandAir's nieuwe non-stop service tussen Kigali en onze thuisbasis in Doha. Met deze uitgebreide codeshare-overeenkomst, zijn we toegewijd om meer keuze en connectiviteit te bieden aan onze klanten in Afrika en over de hele wereld. De nieuwe samenwerking zal Qatar Airways helpen positioneren in de regio en een aanvulling vormen binnen onze Afrikaanse uitbreidingsstrategie. Nu we ons klaarmaken om aan de aanzienlijk toegenomen vraag naar langverwachte reizen te voldoen, zie ik dynamische samenwerkingen zoals deze helpen om reizen, toerisme en handel krachtig in de richting van herstel te sturen."

Mrs. Yvonne Makolo, CEO van RwandAir, voegt daaraan toe: "Dit is een belangrijke mijlpaal voor RwandAir en is het begin van een geweldige nieuwe reis met Qatar Airways. We zijn ook bijzonder trots om Doha te verwelkomen in ons routenetwerk, waardoor we klanten kunnen verbinden met de hub van Qatar Airways en zo hun vluchtplannen verder kunnen uitbreiden.”

"Deze codeshare-overeenkomst zal onze klanten aanzienlijk meer keuze en flexibiliteit bieden, waardoor RwandAir zijn wereldwijde aanwezigheid kan versterken en voortbouwen op zijn sterke en loyale Afrikaanse klantenbasis. Terwijl we verder groeien uit de pandemie, vormt deze samenwerking opnieuw een heel belangrijke stap op de weg naar herstel, en we hopen in de zeer nabije toekomst meer overeenkomsten als deze aan onze klanten te kunnen bieden."

De nieuwe codeshare samenwerking zal klanten de mogelijkheid geven om aantrekkelijke aanbiedingen te boeken over verschillende continenten zoals de VS, Europa en Azië, en zal klanten in staat stellen om naar verschillende steden te vliegen zoals New York, Washington D.C., Dallas en Los Angeles, Londen, Zürich en Madrid, Singapore, Kuala Lumpur en Bangkok. De overeenkomst zal de aanwezigheid van Qatar Airways in Afrika verder vergroten, met toegang tot bestemmingen als Bujumbura, Kinshasa en Lubumbashi.

Bovendien hebben de luchtvaartmaatschappijen onlangs een samenwerking aangekondigd voor de getrouwheidsprogramma’s waardoor RwandAir Dream Miles en Qatar Airways Privilege Club leden toegang krijgen tot elkaars bestemmingen met de mogelijkheid om op hun wederzijdse routenetwerken punten te verzamelen en in te wisselen. Klanten zullen ook toegang krijgen tot de luchthavenlounges van de luchtvaartmaatschappijen op hun hubs in Doha en Kigali.