Clicky

 
Transport Online - Rhenus neemt meerderheidsbelang in Belgische Wijnands Bulk Care

Rhenus neemt meerderheidsbelang in Belgische Wijnands Bulk Care

Rhenus neemt meerderheidsbelang in Belgische Wijnands Bulk Care
08-10-2021 10:45 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

BERLIJN - Rhenus heeft 80 procent van het Belgische logistieke bedrijf Wijnands Bulk Care overgenomen en breidt daarmee haar activiteiten in de Benelux verder uit. Door de integratie van de Wijnands-vestigingen versterkt Rhenus haar aanwezigheid in de Benelux-markt.

Rhenus en Wijnands zullen voortaan vooral in het bulk- en stukgoedvervoer actief zijn. De jarenlange ervaring van Wijnands vormt een waardevolle aanvulling op de activiteiten die Rhenus al in deze regio ontplooit.

"Naast kennis brengt Wijnands zijn vrachtwagens met unieke kiep- en koelconstructies mee", zegt Thomas Maaßen, directeur van Rhenus Transport. De
in deze markt ongeëvenaarde uitrusting van de vrachtwagens maakt het mogelijk om diverse producten te vervoeren.

Het in 1934 opgerichte Wijnands Bulk Care verzorgt vanuit zijn vestiging in het Belgische Lanaken met name transporten naar West-Europa. Sascha Hähnke, directeur van Rhenus Transport, en Harold Wijnands gaan de directie vormen. Directeur Miranda Frederiks-Wijnands gaat de directie verlaten.

"We zien in Wijnands een ideale partner, die een perfecte aanvulling vormt op ons logistieke aanbod in de Benelux", aldus Sascha Hähnke. Ook de verkopende partij is positief. "De verkoop aan de Rhenus Groep is vanuit strategisch opzicht winst voor de ondernemersgroep en versterkt onze marktpositie in de toekomst aanzienlijk", verduidelijkt Harold Wijnands.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions