Clicky


Grote wapenvondst na aankoop vuurwapen via internet

Grote wapenvondst na aankoop vuurwapen via internet
08-10-2021 09:57 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG/ZOETERMEER - De politie heeft afgelopen woensdag twee mannen aangehouden nadat zij een vuurwapen hadden verkocht aan een agent die zich voordeed als een geïnteresseerde koper. Na doorzoeking van de woning van de verdachte troffen agenten een grote hoeveelheid wapens aan.

Op internet ontdekte een agent dat iemand een vuurwapen te koop aanbood. In Den Haag vond een ontmoeting met de verdachten plaats en na betaling is een 36-jarige man uit Zoetermeer aangehouden. Ook een 34-jarige man uit Delft, die bij de verkoop aanwezig was, is aangehouden als verdachte. Bij de aanhouding zijn twee vuurwapens in beslag genomen.

Na de aanhoudingen doorzochten agenten een woning in Zoetermeer. Daar troffen zij meerdere (vuur)wapens, verschillende soorten munitie, illegaal zwaar vuurwerk en hennepplanten aan. Al deze goederen zijn in beslag genomen. De 36-jarige Zoetermeerder wordt vandaag, vrijdag 8 oktober, voorgeleid aan de rechter-commissaris. De 34-jarige Delftenaar is inmiddels op vrije voeten, meldt de politie.