Clicky

 
Transport Online - Extra controle op smartphonegebruik in het verkeer

Extra controle op smartphonegebruik in het verkeer

Extra controle op smartphonegebruik in het verkeer
07-10-2021 17:35 | Controles | auteur Redactie

NOORD-HOLLAND - Het Team Verkeer voert tot en met 10 oktober extra controles uit die specifiek gericht zijn op afleiding in het verkeer. Dit is een prioriteit voor de politie omdat afleiding het risico op een ongeluk aanzienlijk vergroot. Team Verkeer controleert gedurende deze week extra op smartphonegebruik in het verkeer.

Volgens de politie is de mobiele telefoon één van de grootste afleidende factoren in het verkeer. Elke keer als je een melding op je smartphone ontvangt, raak je even afgeleid van de weg. Het zorgt ervoor dat je niet adequaat kunt reageren in een onverwachte situatie, bijvoorbeeld als je plotseling moet remmen.

Tijdens de actieweek heeft het Team Verkeer, naast de reguliere (fiets)surveillance en groepscontroles, diverse middelen tot haar beschikking voor de handhaving. Zo zet de politie slimme camera’s in. De zogeheten MONOcam is een mobiele camera die vanaf een viaduct passerende voertuigen controleert. Er wordt een foto gemaakt van elk voertuig, waarna de software herkent of een bestuurder een mobiele telefoon in zijn of haar hand heeft. Op de locatie worden de beelden live bekeken. Daarnaast worden de beelden bekeken op het politiebureau, als extra controle. Om vrachtwagenchauffeurs ook te kunnen te controleren, wordt er een touringcar ingezet.

Het doel van deze extra controle is om de verkeersveiligheid in Noord-Holland te verbeteren en verkeersdeelnemers bewust te maken van het gevaar van afleiding in het verkeer.

Foto's

  • Sjollema
    Sjollema
  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,132
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats