Clicky


Grote partij illegaal vuurwerk aangetroffen in loods

Grote partij  illegaal vuurwerk aangetroffen in loods
07-10-2021 17:27 | Misdaad | auteur Redactie

GEMEENTE BUREN - De politie heeft maandagmiddag een 33-jarige man uit Tiel aangehouden na de vondst van circa 1000 kilo illegaal vuurwerk. Het zware, illegale vuurwerk lag opgeslagen in een loods in de gemeente Buren, meldt de politie donderdag.

Door een anonieme tip kwamen agenten deze loods op het spoor. Zij kwamen direct in actie. Meerdere agenten verzamelden zich, om eenmaal binnen de loods te doorzoeken. Daar troffen zij het zware, illegale vuurwerk aan. Er werd daarnaast ook nog vuurwerk aangetroffen in de auto van de verdachte. De EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) kwam ter plaatse om het vuurwerk te bekijken en in beslag te nemen. Een gedeelte van het vuurwerk is afgelopen week al tot ontploffing gebracht op een daarvoor geschikte locatie onder begeleiding van de EOD. 

De 33-jarige man uit Tiel is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man is inmiddels verhoord en weer in vrijheid gesteld, maar blijft nog wel verdachte in deze zaak. De zaak wordt overgedragen aan het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie en daar wordt bepaald wat de strafeis zal zijn.