Clicky

 
Transport Online - Vanaf vrijdag tijdelijk geen vrachtverkeer en touringcars door de Wijkertunnel (A9)

Vanaf vrijdag tijdelijk geen vrachtverkeer en touringcars door de Wijkertunnel (A9)

Vanaf vrijdag tijdelijk geen vrachtverkeer en touringcars door de Wijkertunnel (A9)
07-10-2021 15:06 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

BEVERWIJK - Vanaf vrijdagochtend 8 oktober 05.00 uur mogen er tijdelijk in beide richtingen geen vrachtverkeer en touringcars door de Wijkertunnel (A9). Autoverkeer kan wel gewoon gebruik blijven maken van de tunnel.

Vanwege een aantal defecte ventilatoren in de tunnel kan er bij een calamiteit met veel rookontwikkeling onvoldoende rook uit de tunnel worden geblazen.

Omleidingen en extra reistijd

Door vrachtwagens en touringcars tijdelijk om te laten rijden, neemt de kans op een ongeluk met veel rookontwikkeling dusdanig af dat de tunnel blijft voldoen aan de gestelde veiligheidsmarges. Hierdoor blijft de tunnel veilig te gebruiken. Bij een incident waarbij brand ontstaat, wordt de tunnel altijd afgesloten voor verkeer. Hierover zijn afspraken gemaakt met de brandweer.

Vrachtverkeer en touringcars worden omgeleid via de naastgelegen Velsertunnel, de Coentunnel en Zeeburgertunnel (A10). Ook moeten ze rekening houden met extra reistijd.

Hoe lang de tunnel gesloten blijft voor vrachtverkeer is nu nog niet bekend. Rijkswaterstaat doet er alles aan om de tunnel zo snel mogelijk weer open te kunnen stellen voor al het verkeer. Regionale partners, zoals de gemeente Velsen en de logistieke sector zijn betrokken en geïnformeerd en worden nauw betrokken bij eventuele maatregelen aan de tunnel.

Nachtafsluitingen

De Wijkertunnel is donderdag 7 oktober en vrijdag 8 oktober in de avond en nacht afgesloten. Donderdag van 20.30 uur tot 05.00 uur is de tunnelbuis richting Haarlem dicht. Vrijdag van 21.00 uur tot 05.00 uur is de tunnelbuis richting Alkmaar dicht. Gedurende deze afsluitingen worden de defecte ventilatoren verwijderd om te bezien of deze gerepareerd kunnen worden. Verkeer wordt omgeleid via de Velsertunnel (A22) en moet rekening houden met ongeveer twee minuten extra reistijd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,083
Diesel1,745

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats