Clicky

 
Transport Online - Weber barbecues opent haar nieuwe Europese productie- en distributiecentrum

Weber barbecues opent haar nieuwe Europese productie- en distributiecentrum

Weber barbecues opent haar nieuwe Europese productie- en distributiecentrum
07-10-2021 14:51 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ZABRZE - Weber Barbecues, wereldleider op het gebied van innovatie, technologie en producten voor buiten koken, opent vandaag officieel de deuren van zijn Europese productie- en distributiecentrum. Met de opening wil de barbecue-expert de Europese productie capaciteit stroomlijnen en de milieuvoetafdruk door transport verminderen. 

Weber's nieuwe faciliteit in Zabrze, Polen is gecertificeerd door BREEAM, 's werelds toonaangevende validatie & certificatie systeem voor duurzaamheid. Deze nieuwe locatie verbetert de mogelijkheden van het bedrijf om te voldoen aan de snel groeiende productvraag binnen Nederland. 

Europese groei onderstreept door opening

"Ons nieuwe productie- en distributiecentrum markeert een belangrijke mijlpaal in Webers wereldwijde expansie en Europese groei," aldus Chris Scherzinger, Chief Executive Officer van Weber. "Een belangrijk element van onze groeiplannen omvat onze 'Make-Where-We-Sell'-strategie. Deze benadering richt zich op het produceren van hoogwaardige Weber barbecueproducten dichter bij onze retailklanten en consumenten, waardoor onze leverings- en servicesnelheid wordt verbeterd. Wij behalen hiermee ook aanzienlijke operationele efficiëntieverbeteringen en een nieuw niveau van flexibiliteit om te reageren op lokale marktdynamiek en -behoeften." Het centrum is de eerste productiefaciliteit van het bedrijf buiten de Verenigde Staten. 

De Weber Grill Academy Experience

Het Weber productieteam in Europa zal hoogwaardige barbecues produceren in het gebouw dat ongeveer 50.000 vierkante meter beslaat. De hub beschikt ook over een Weber Grill Academy Experience Centre. Het Weber Grill Academy Experience Centre is een praktijkgerichte leerruimte gewijd aan de kunst en kunde van het barbecueën door middel van culinaire lessen, interactieve chef's tables, privé feesten en teambuilding evenementen die virtueel of op locatie kunnen worden gehouden. 

"We waarderen de veerkracht en passie van onze productie- en supply chain-teams bij het bouwen van deze opmerkelijke faciliteit, ondanks de uitdagingen van een wereldwijde pandemie," voegde de heer Scherzinger toe. "Door middel van nieuwe technologieën zoals virtual reality en creatieve benaderingen heeft ons lokale team in Polen nauw samengewerkt met onze Amerikaanse productieleiders om de bouw van deze faciliteit in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat elke vierkante meter van de fabriek werd ontworpen volgens strakke specificaties.

Verder zijn we zeer dankbaar voor de steun van de stad Zabrze en de Katowice Special Economic Zone gedurende dit project." Panattoni, marktleider op het gebied van industrieel vastgoed in Europa, werkt samen met Weber als ontwikkelaar van het Europese productie- en distributiecentrum van het bedrijf. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden