Clicky

 
Transport Online - Customs Admin Thomas Geurts in de race voor ontwerp officiële logistieke Lego set [+foto's]

Customs Admin Thomas Geurts in de race voor ontwerp officiële logistieke Lego set

Customs Admin Thomas Geurts in de race voor ontwerp officiële logistieke Lego set [+foto's]
07-10-2021 13:53 | Transport | auteur Redactie | Esther van der Wal

VENLO - De Nederlandse Thomas Geurts uit Venlo maakt kans om zijn Lego-ontwerp daadwerkelijk te laten maken door Lego. Via Lego Ideas heeft hij een ontwerp ingeleverd van een heus transportbedrijf met magazijn uitgevoerd in Lego. Thomas is zelf werkzaam in de logistiek als Customs Admin bij een logistiek dienstverlener en een heuse Lego-fan.

Thomas ontwierp een transportbedrijf met een chauffeursreceptie in het kantoor op de begane grond waar de chauffeurs zich kunnen melden bij het komen laden en/of lossen. De chauffeurspoppetje4s kunnen daarna naar buiten lopen naar de vrachtwagen, eveneens van Lego, of ze kunnen via de binnendeur van het transportbedrijf het warehouse in. Aan alles is gedacht, zo staat er in het kantoor een goed uitgerust bureau voor de medewerker met computer, poststukken en uiteraard de zo broodnodige koffie.

Boven het kantoor, op de tweede verdieping, bevindt zich de kantine waar medewerkers en chauffeurs kunnen genieten van een kopje koffie en hun boterhammen eten. In de kantine bevinden zich eveneens kranten van Lego.

Het magazijn heeft een palletstelling met meerdere verdiepingen. Er staan ​​meerdere pallets in opgeslagen. De aangekoppelde vrachtwagen kan met de handpalletwagen worden geladen zodra de heftruck de pallets heeft gedemonteerd. Er zijn twee dokken beschikbaar.

Het transportbedrijf is volledig modulair. Het dak voor magazijn en kantoorgedeelte kan eraf. Beide verdiepingen van het kantoorgedeelte kunnen afzonderlijk worden verwijderd. En voor een gemakkelijke toegang kan de volledige linkerwand van het magazijn in één keer worden verwijderd.

"Ik werk zelf in de logistiek en wilde iets maken dat daar een goede en mooie weergave van zou zijn. Ik heb mezelf beperkt tot een niet al te grote grondplaat omdat ik denk dat het anders te groot zou zijn voor de gemiddelde LEGO-fan, en ook gewoon onpraktisch om te verplaatsen", aldus Thomas over zijn ontwerp.

Bij Lego Ideas kunnen Lego fans van over de hele wereld hun ontwerpen inzenden. Andere Lego fans kunnen op die ontwerpen stemmen. Wanneer iemand meer dan 10.000 stemmen krijgt maakt deze kans op het uitbrengen van het ontwerp als officiële Lego set.

"In de praktijk halen ongeveer dertig inzendingen de 10.000 stemmen per kwartaal waarvan er dan één of twee daadwerkelijk door de screening van de Lego Group komen. Het is natuurlijk een grote eer om dat punt te behalen (of zelfs maar te benaderen)", aldus Thomas.

Thomas heeft inmiddels 234 stemmen behaald. Je kunt vanaf vandaag nog 423 dagen op het ontwerp van Thomas stemmen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,472
Diesel2,312

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden