Clicky

 
Transport Online - Groot onderhoud N3 is gereed

Groot onderhoud N3 is gereed

Groot onderhoud N3 is gereed
07-10-2021 11:38 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

PAPENDRECHT - In de ochtend van 7 oktober 2021 is na ruim een jaar groot onderhoud de N3 weer tiptop in orde en volledig beschikbaar voor het verkeer. De weg verkeerde in slechte staat. Daarom is over het hele 10 km lange traject het asfalt en de fundering onder het asfalt vernieuwd.

Ook andere onderdelen van de weg zijn vervangen zoals de verlichting en voegovergangen van bruggen en viaducten. De afgelopen drie nachten van 4 tot en met 6 oktober 2021 zijn gebruikt om de laatste wegversmalling tussen de snelweg A15 en de Merwedestraat te verwijderen. Het groot onderhoud aan de autoweg N3 is hiermee op een aantal afrondende werkzaamheden na gereed.

Rik van der Linden, wethouder gemeente Dordrecht: "Het is heel fijn dat de N3 nu zo goed als klaar is. Er is vrijwel geen Dordtenaar die niet iets van de werkzaamheden heeft gemerkt. Langere reistijden, drukte in de stad. We hebben als stad door heel wat zure appels heen moeten bijten en het geduld van Dordtenaren is soms op de proef gesteld. Maar na het zuur komt het zoet: de N3 is weer spik en span en kan weer heel wat jaren mee! En het werk heeft nog een voordeel opgeleverd. Veel mensen hebben door de afsluitingen andere vervoersmiddelen ontdekt, zoals de fiets en het OV, of zijn op andere tijden gaan reizen. Ik hoop vooral ook dat zij dat volhouden."

Kees de Ruijter, wethouder gemeente Papendrecht: "Het is mooi dat het groot onderhoud aan de N3 zo goed als klaar is. Het resultaat mag er zijn; de weg is opnieuw ingericht met oog voor duurzaamheid onder andere door hergebruik van materiaal en energiezuinige verlichting. Deze belangrijke weg door de Drechtsteden is nu veiliger, biedt meer comfort en vergroot de bereikbaarheid van de Drechtsteden en van Papendrecht."

Bart Keunen, districtshoofd Rijkswaterstaat: "De N3 was hard toe aan een grote opknapbeurt maar dat heeft wel veel impact gehad op de weggebruikers. Ik ben trots op het duurzame eindresultaat, op de mannen en vrouwen van aannemer Boskalis en ons eigen team en op de goede samenwerking met alle partners in de omgeving om de hinder zoveel mogelijk te beperken."

De N3 tussen de A15 bij Papendrecht en de A16 bij Dordrecht is belangrijk voor de bereikbaarheid van de regio Drechtsteden en de Rotterdamse haven daarachter. De weg verkeerde in slechte staat en is daarom grondig opgeknapt. Zo houden we de weg veilig en betrouwbaar en zorgen we dat het verkeer vlot kan doorstromen.

De werkzaamheden zijn uitgevoerd door aannemer Boskalis die in opdracht van Rijkswaterstaat ook de nieuwe aansluiting van de N3 op de A16 heeft aangepakt. De aannemer kreeg de opdracht om een zo veilig mogelijke en duurzame uitvoering te realiseren, waarbij de doorstroming van het verkeer zo optimaal mogelijk blijft. Dankzij de inzet van alle betrokken medewerkers en samenwerking met alle betrokken partners is het gelukt om invulling te geven aan deze enorm uitdagende opgave.

Eind oktober/begin november 2021 zal de N3 ter hoogte van de Wantijbrug nog twee lange weekenden in één richting afgesloten zijn in verband met afrondende werkzaamheden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,083
Diesel1,745

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats