Clicky


Next Generation Shiprepair door AMW-Marine aangesteld als servicepartner voor HamiltonJet

Next Generation Shiprepair door AMW-Marine aangesteld als servicepartner voor HamiltonJet
07-10-2021 10:32 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

LAUWERSOOG - Per 1 oktober 2021 is Next Generation Shiprepair uit Lauwersoog servicepartner voor AMW-Marine van HamiltonJet (waterjetaandrijvingen voor schepen). De overeenkomst tussen AMW-Marine en Next Generation Shiprepair is gistermiddag ondertekend.

De HamiltonJet-waterjet is een van de meest geavanceerde en innovatieve scheeps­voortstuwings­systemen die tegenwoordig in gebruik zijn en loopt voorop in de waterjetvoortstuwingstechnologie. Het personeel van Next Generation Shiprepair is opgeleid om onderhoud en reparatie volledig uit te voeren volgens HamiltonJet-specificaties.

Regionale service en ondersteuning

Jeroen Goes, salesmanager bij AMW-Marine: “In een sector waar inzetbaarheid cruciaal is en 24/7 ondersteuning nodig is, hebben we vastgesteld dat we een partner nodig hebben om de steeds groter wordende vloot van HamiltonJet-aangedreven offshore crew- en supportboten opererend rond de windmolenparken in het Noordzeegebied te ondersteunen. We hebben in Next Generation Shiprepair een partner gevonden om deze regionale service en ondersteuning te bieden. Hun geografische ligging met toegang tot open zee, overvloed aan ruimte, 220-tons scheepslift en 24/7 organisatie, maken hen tot een populaire service- en onderhoudslocatie en als zodanig voor ons een ideale partner om mee samen te werken. Samen streven we naar excellente service in de regio.”

AMW-MARINE, gevestigd te Hendrik Ido Ambacht en in 1969 van start gegaan als leverancier van maritieme efficiëntie, is actief in technisch advies, levering en ondersteuning van verschillende scheepsvoort­stuwings­systemen en aanverwante producten. Sinds 1988 is AMW-Marine ook de exclusief geautoriseerde HamiltonJet-distributeur voor Nederland en België en ontwikkelt men de markt voor waterjetaandrijving.ir

Familiebedrijf Next Generation Shiprepair in het Groningse Lauwersoog verleent uitgebreide service en onderhoud aan alle soorten en maten schepen. Sinds de oprichting in 2014 groeide het bedrijf naar 60 medewerkers. Next Generation Shiprepair werkt oplossingsgericht en wil het schip zo snel mogelijk weer laten varen. Naast reparaties verzorgt het bedrijf ook controles en advies.