Clicky


Qantas voert langste commerciële vlucht ooit uit

Qantas voert langste commerciële vlucht ooit uit
07-10-2021 09:22 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

DARWIN - Vliegtuigmaatschappij Qantas voltooide woensdagavond (lokale tijd) de langste commerciële vlucht ooit. Het ging om een repatriëringsvlucht vanuit de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires naar het Australische Darwin. De Boeing 787 Dreamliner, waar de vlucht mee werd uitgevoerd, legde de 14.683 kilometer in 17 uur en 26 minuten af.

Met de repatriëringsvlucht is het vorige record van de luchtvaartmaatschappij, de commerciële vlucht tussen Londen en Perth (14.498 kilometer) verbroken. In 2019 voerde Qantas twee testvluchten tussen Londen en Sydney (17.800 kilometer) uit, maar aan boord bevonden zich enkel testpersonen die niet voor een ticket betaald hadden. Vanwege de coronapandemie werden er niet meer testvluchten uitgevoerd.

Aan boord van het repatriëringsvliegtuig bevonden zich 107 passagiers en vier piloten die bij toerbeurt werkten. Het toestel vloog over Antarctica, een gebied waar zelden passagiersvliegtuigen komen, het temperaturen van -75 graden Celsius registreerde en reizigers "spectaculaire" uitzichten hadden.

Op de luchthaven van Darwin zijn dit jaar - voor het eerst in de geschiedenis - vluchten vanuit elk bewoond continent op aarde geland. Wereldwijd zijn er weinig vliegvelden waar vluchten vanuit alle zes de bewoonde continenten landen. Het gaat dan vaak om grote luchthavens zoals die van Dubai, Doha en Londen.