Clicky


Judas Priest-gitarist Richie Faulkner kreeg aorta-aneurysma op podium

Judas Priest-gitarist Richie Faulkner kreeg aorta-aneurysma op podium
06-10-2021 14:37 | Showbizz | auteur ANP

Richie Faulkner, de gitarist van de Britse heavymetalband Judas Priest, kreeg tijdens een optreden in Kentucky eind september acuut een aorta-aneurysma, een verbreding of uitstulping van de halsslagader. Dat bevestigt de 41-jarige rocker woensdag in een bericht op de website van de band.

Faulkner heeft naar eigen zeggen beelden van zichzelf teruggezien waarop hij precies kon zien wanneer het misging. "Ik zie de verwarring en angst die ik voelde toen mijn aorta scheurde en bloed door mijn borstkas vloeide op het moment dat ik Painkiller speelde", schrijft de gitarist, die verder zegt geen achterliggende medische klachten of een slechte gezondheid te hebben gehad.

Het medische ongeval vond plaats terwijl de band optrad tijdens het Louder In Life Festival op 26 september. Faulkner maakte wonderwel de show af voordat hij naar een nabijgelegen ziekenhuis werd vervoerd. "Mijn chirurg vertelde dat mensen in deze toestand het ziekenhuis meestal niet levend bereiken", aldus Faulkner.

Eenmaal in de operatiekamer werden op vijf plekken in zijn borstkas metalen elementen geplaatst, iets waar Faulkner nu wel om kan lachen. "Ik ben nu letterlijk van metaal."