Clicky

 
Transport Online - Prijzen in industrie eurozone lopen verder op

Prijzen in industrie eurozone lopen verder op

Prijzen in industrie eurozone lopen verder op
05-10-2021 11:45 | Financieel | auteur ANP

LUXEMBURG - Industriebedrijven in de eurozone hebben hun prijzen in augustus verder opgevoerd. Ten opzichte van dezelfde maand in 2020 werden hun producten 13,4 procent duurder. Vooral bij energiebedrijven stegen de prijzen hard.

Nu het herstel van de coronacrisis hard gaat, lopen ook de tekorten aan materialen, onderdelen en arbeidskrachten op. Daarnaast zorgen knelpunten in wereldwijde toelevering voor hogere kosten bij producerende bedrijven.

De energiesector, met onder andere olie- en gasbedrijven, voerde de prijzen met 32 procent op ten opzichte van een jaar eerder. Als energiebedrijven niet worden meegerekend stegen de prijzen met gemiddeld 7,4 procent.

De oplopende prijzen zullen bijdragen aan de inflatie. Die komt nu ruim boven de doelstelling van de Europese Centrale Bank (ECB) uit, maar centrale bankiers gaan er voorlopig nog vanuit dat die sterkere prijsstijgingen tijdelijk zijn. Ze zouden het gevolg zijn van het heropstarten in veel sectoren na de crisis, waardoor schaarste ontstaat.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden