Clicky

 
Transport Online - VidaXL zet succesvol zijn trailers op de nieuwste spoorverbinding van Venlo naar Poznan

VidaXL zet succesvol zijn trailers op de nieuwste spoorverbinding van Venlo naar Poznan

VidaXL zet succesvol zijn trailers op de nieuwste spoorverbinding van Venlo naar Poznan
05-10-2021 10:05 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

VENLO - Verladend Limburg is weer een nieuwe Joint Corridor “de Jopocus” rijker. Vanaf gisteren, 4 oktober, rijdt de Jopocus vier keer per week van de Cabooter terminal in Venlo naar de Clip terminal bij Poznan in Polen. De trein is uniek omdat op deze trein ook niet-kraanbare trailers meegenomen worden op het R2L platform van VTG. De trein wordt gereden in opdracht van LKW Walter en VidaXL die succesvol gebruik maakt van het R2L Platform van VTG. VidaXL heeft de ambitie om op een duurzame manier hun goederen te transporteren tegen de laagste kosten. MThode Rail Solutions streeft samen met de vaste gebruikers te groeien naar een dagelijkse verbinding dat scheelt al snel zo’n 29.000 FTL over de weg en bespaart 60.000 ton CO2 per jaar.

Geschikt voor andere gebruikers

Deze nieuwe Venlo – Poznan corridor heeft een aantal vaste gebruikers maar is zeker ook beschikbaar voor ieder andere verlader die goederen tussen Oost-Nederland en Polen op een duurzame en betrouwbare manier wil vervoeren. Naast het vervoer van containers is deze treinverbinding uitermate geschikt voor het vervoer van zowel kraanbare als ook niet-kraanbare trailers dankzij de R2L Platforms en Reefers.

Voor goede en beter planbare Supply Chain

Voor VidaXL betekent de overstap op het spoor dat het uitgaand transport op een duurzamere en goedkopere manier vervoerd wordt. Matthijs Zwart geeft aan: “de huidige transportmarkt, chauffeurstekort en drukte op het wegennet het bedrijfsleven dwingt alternatieve concepten uit te rollen. Voor VidaXL is dit een van de stappen die worden gezet om tot een solide transportnetwerk binnen Europa te komen en zich klaar te maken voor de verwachte (forse) groei van vidaXL”

Overstappen op de Jopocus

De Jopocus is onderdeel van het landelijk programma ‘Joint Corridors Off-Road’ van de Topsector Logistiek. Het doel van dit programma is om betrokken partijen samen te laten werken aan het opschalen en optimaliseren van de verbinding. De onafhankelijke organisatie Liof en het landelijk Joint Corridors Off-Road programma helpen samen meer verladers en logistieke dienstverleners de overstap te maken naar de Jopocus.

Duurzaam succes

En met succes, want op dit moment resulteert deze samenwerking in een vermindering van 24 miljoen transport kilometer over de weg en een besparing 60.000 Ton Co2 per jaar. Wilt u deel zijn van deze groene samenwerking en weten wat Jopocus voor uw logistieke en duurzaamheidsdoelstellingen betekent, neem dan contact op MThode Rail Of VidaXL.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,137
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions