Clicky

 
Transport Online - Derde aardbeving in een dag treft provincie Groningen

Derde aardbeving in een dag treft provincie Groningen

Derde aardbeving in een dag treft provincie Groningen
04-10-2021 23:23 | Binnenland | auteur ANP

ZEERIJP - De provincie Groningen heeft maandag te maken gekregen met drie aardbevingen. Maandagavond werd de derde en voorlopig laatste gemeten, met een kracht van 2,2 in de buurt van Zeerijp, meldt het KNMI. Aanvankelijk werd 2,3 als kracht gemeld.

Maandagmiddag was er rond 15.30 uur een aardbeving bij Appingedam. De beving had volgens automatische metingen van het KNMI een kracht van 1,8. In de ochtend rond 05.00 uur was er bij het 10 kilometer verderop gelegen dorp Zeerijp, in de buurt van Loppersum, ook al een beving met een kracht van 2,5.

Volgens het KNMI was de aardschok bij Appingedam van maandagmiddag geen naschok van de eerdere beving. Over de beving van maandagavond laat is dat nog niet bekend. Alle bevingen werden gemeten op circa 3 kilometer diepte.

De bevingen in het noorden van Groningen worden veroorzaakt door de gaswinning in het gebied rond Loppersum en Appingedam. De zwaarste aardbeving was bij het dorp Huizinge in 2012. Die had een kracht van 3,6. Huizinge ligt een paar kilometer ten westen van Zeerijp.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions