Clicky

 
Transport Online - Facebook, Instagram en WhatsApp weer bereikbaar na grote storing

Facebook, Instagram en WhatsApp weer bereikbaar na grote storing

Facebook, Instagram en WhatsApp weer bereikbaar na grote storing
05-10-2021 08:17 | Buitenland | auteur ANP

MENLO PARK - [update di 08:16 uur] Facebook, Instagram en WhatsApp zijn na een urenlange wereldwijde storing weer bereikbaar. Rond middernacht was het weer mogelijk om bij Facebook en Instagram in te loggen. Berichten versturen via WhatsApp werkte ongeveer een uur later ook weer.

De apps Facebook, Instagram en WhatsApp kregen maandagavond tussen tussen 17.30 en 17.45 uur te maken met een wereldwijde storing. Onduidelijk is wat er aan de hand was met de socialemediabedrijven van het Amerikaanse Facebook. De apps van Facebook worden door miljarden mensen gebruikt.

"Aan de grote community van mensen en bedrijven wereldwijd die op ons rekenen, onze excuses. We werken hard aan het herstellen van de toegang tot onze apps en diensten en kunnen verheugd melden dat ze weer terug online komen", meldde Facebook via Twitter. "Bedankt voor het geduld."

Facebook-topman Mike Schroepfer zei eerder op de avond dat het bedrijf kampte met netwerkproblemen. Schroepfer waarschuwde dat het een poosje zal duren voordat alle diensten weer 100 procent werken en verontschuldigde zich daarvoor nogmaals.

Ook Instagram en WhatsApp lieten weten dat de apps het langzaam maar zeker weer doen.

Veiligheidsexperts zeiden tegen persbureau Reuters dat de storing het gevolg kan zijn van een interne fout, maar dat ook sabotage door iemand van binnenuit theoretisch mogelijk is. Facebook heeft nog niet gemeld wat de oorzaak van de storing bij de verschillende apps is geweest.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden