Clicky

 
Transport Online - Meer dan 50 Chinese vliegtuigen in luchtruim Taiwan

Meer dan 50 Chinese vliegtuigen in luchtruim Taiwan

Meer dan 50 Chinese vliegtuigen in luchtruim Taiwan
04-10-2021 16:11 | Buitenland | auteur ANP/DPA

TAIPEI - China heeft maandag 52 vliegtuigen de luchtverdedigingszone van Taiwan ingestuurd, een recordaantal. Vrijdag en zaterdag was China volgens de Taiwanezen al met respectievelijk 38 en 39 vliegtuigen het door Taiwan geclaimde luchtruim binnengedrongen.

Zondag waren het zestien toestellen, waaronder straaljagers als bommenwerpers. De Verenigde Staten veroordeelden toen het "provocerende" militaire machtsvertoon van Beijing boven de volgens China afvallige provincie. Volgens Washington ondergraven de Chinezen de "regionale vrede en stabiliteit" en moeten ze ophouden Taiwan onder druk te zetten. De Taiwanese regering voelt zich bedreigd door de Chinese operaties, die aansluiten bij de diplomatieke, economische en militaire druk om Taiwan internationaal te isoleren.

President Xi Jinping wil dat Taiwan weer onderdeel wordt van China. De militaire vluchten in de Taiwanese defensiezone begonnen vorige week op grote schaal op de feestdag van de oprichting van de Volksrepubliek China.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions