Clicky


Opening grootste innovatie- en democentrum voor de logistiek in Europa

Opening grootste innovatie- en democentrum voor de logistiek in Europa
04-10-2021 16:03 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

NIEL - Vrachtwagens op waterstof, inventarisbeheer met drones, autonome mobiele magazijnrobots, digitale yard oplossingen,... In Log!Ville, het open demonstratie­ en belevingscentrum voor de logistiek, kunnen bedrijven de nieuwste technologieën ontdekken en uittesten. Log!Ville, gelegen in het Wetenschapspark in Niel, is opgericht door VIL, met de steun van EFRO en POM Antwerpen.

Unieke combinatie van digitale beleving en fysiek testcentrum

In Log!Ville beleven ondernemers met de kracht van visualisatie, maatwerk en digitale storytelling de logistieke uitdagingen van de toekomst: zelfrijdende voer(vaar)tuigen, dark warehouses, artificiële intelligentie, digitaal productpasport, additive manufacturing, smart city logistics, ... De indrukwekkende demonstratiehal toont de nieuwste mature technologieën voor de supply chain.

Alles onder een dak om ondernemers aan te moedigen hun logistieke operaties te automatiseren, digitaliseren en verduurzamen. De samenwerking met VIL, het kenniscentrum voor de logistiek, maak Log!Ville uniek in Europa.

Grootschalige publiek-private samenwerking

Log!Ville is een mix van innovatie bij startups, scale-ups, grote ondernemingen en kennisinstellingen. Gelegen in de provincie Antwerpen beschikt het over twee antenne in de provincies West-Vlaanderen en Limburg.

Het is een open centrum, voor iedereen toegankelijk, dat bovendien beschikt over ultramoderne vergaderfaciliteiten. De perfecte omgeving voor kennisdeling en co­ creatie.

"Log!Ville is het logistieke paradepaardie in Europa. Als speerpuntcluster logistiek geeft VIL bedrijven al jaren inzicht in de nieuwste logistieke technologieën en oplossingen. In Log!Ville wordt 2500m2 innovatie getoond en kunnen bedrijven er zelf mee aan de slag. Ik ben trots dat VIL dit voor de sector heeft verwezenlijkt en beschouw het als een eer a eerste voorzitter van Log!Ville te mogen zijn", aldus Kurt Van Donink, voorzitter Log!Ville en Vice President European Logistics bij Nike.

Log!Ville Partners

Meer dan 30 partners uit diverse sectoren en drie provincies zetten hun schouders onder Log!Ville, elk toonaangevend in hun vakgebied.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,978
Diesel1,662

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions