Clicky

 
Transport Online - Weer ruim 1600 positieve tests, gemiddelde loopt opnieuw iets op

Weer ruim 1600 positieve tests, gemiddelde loopt opnieuw iets op

Weer ruim 1600 positieve tests, gemiddelde loopt opnieuw iets op
04-10-2021 16:05 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Voor de derde dag op rij zijn er ruim 1600 positieve coronatests geregistreerd. Dat is meer dan vorige week maandag, en daardoor stijgt het weekgemiddelde naar het hoogste niveau in anderhalve week tijd. Het is de vierde dag op rij dat dit gemiddelde toeneemt.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kreeg tussen zondagochtend en maandagochtend 1648 meldingen van positieve tests. Ook zaterdag en zondag waren er ruim 1600 positieve tests, en de vier dagen ervoor ruim 1700. Vorige week maandag meldde het RIVM minder dan 1400 positieve tests, net als de maandag daarvoor.

In de afgelopen zeven dagen zijn 11.838 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat komt neer op gemiddeld 1691 per dag, het hoogste niveau sinds 24 september.

Sterfgevallen

Het aantal sterfgevallen steeg met twee. Dat wil niet zeggen dat deze beide personen afgelopen dag zijn gestorven. Wanneer een coronapatiënt overlijdt, duurt het soms even voordat dit is geregistreerd. Sterfgevallen tijdens het weekeinde worden vaak in de loop van maandag doorgegeven en zijn dan terug te zien in de cijfers van dinsdag.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 30 sterfgevallen, gemiddeld iets meer dan vier per dag. Dat is vergelijkbaar met het niveau van de voorgaande dagen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions