Clicky


Emirates en Qantas verlengen hun partnerschap om het herstel van internationaal reizen te versterken

Emirates en Qantas verlengen hun partnerschap om het herstel van internationaal reizen te versterken
04-10-2021 15:55 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Emirates en Qantas verlengen hun samenwerking met vijf jaar. Dit betekent dat passagiers en frequent flyers van beide luchtvaartmaatschappijen toegang hebben tot een uitgebreid gezamenlijk netwerk en miljoenen reward seats om door heel Australië, Nieuw-Zeeland, Europa en het Verenigd Koninkrijk te reizen.

Hernieuwde samenwerking

De overeenkomst werd ondertekend door Emirates President Tim Clark en Qantas Group CEO Alan Joyce tijdens de International Air Transport Association Annual General Meeting in Boston. De luchtvaartmaatschappijen hebben momenteel goedkeuring van verschillende regelgevers om tot maart 2023 een gezamenlijk bedrijf te exploiteren. Qantas en Emirates vragen opnieuw toestemming aan relevante regelgevers, waaronder de Australian Competition and Consumer Commission, om de kernelementen van het partnerschap voort te zetten.

Hieronder valt de coördinatie van prijzen, schema’s, verkoop en marketing op goedgekeurde routes tot 2028. De deal omvat een optie om daarna met vijf jaar te verlengen. Samen stellen beide luchtvaartmaatschappijen miljoenen reward seats beschikbaar voor frequent flyers om toegang te krijgen tot meer dan 100 bestemmingen. Zo kunnen reizigers hun Qantas Points of Skywards Miles gebruiken, die velen tijdens de pandemie hebben bewaard.

105 extra bestemmingen

Voor Emirates reizigers biedt de deal toegang tot meer dan 55 Australische bestemmingen waar Emirates niet naar toe vliegt. Qantas reizigers vliegen met Emirates naar Dubai en hebben toegang tot meer dan 50 steden in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, waar Qantas niet naar toe vliegt. Terwijl Qantas en Emirates herstellen van de impact die Covid-19 heeft gehad op hun respectievelijke bedrijven, blijft het partnerschap financiële voordelen opleveren voor beide luchtvaartmaatschappijen.

Succesvol partnerschap

Sir Tim Clark, President Emirates Airline vertelt: “De verlenging van onze samenwerking met Qantas getuigt van het succes ervan. Het weerspiegelt ook onze toewijding om ervoor te zorgen dat passagiers die van en naar Australië reizen – een markt die we al 25 jaar bedienen – de beste verbindingen en frequent flyer voordelen blijven behouden. Ondanks de uitdagingen van de afgelopen 18 maanden, bevestigt de aankondiging van vandaag dat Emirates hier voor de lange termijn is. Onze samenwerking verbindt reizigers efficiënt met meer dan honderd bestemmingen wereldwijd via ons gezamenlijke netwerk en biedt een gecoördineerde premium ervaring, door middel van toegang tot punten en lounges. Nu de grenzen weer opengaan, kijken we ernaar uit om onze Australische vluchtschema's, inclusief onze populaire A380 services, te herstellen en reizigers te verwelkomen om onze best-in-class samenwerking nog vele jaren te ervaren."

Een belangrijke stap

Qantas Group CEO, Alan Joyce zegt: “Dit markeert de voortzetting van een van de belangrijkste bilaterale partnerschappen in de luchtvaart. We noemden het 'seismisch' toen het in 2013 werd gelanceerd en dat was het ook, met name als we kijken naar wat het heeft betekend voor meer dan 13 miljoen mensen die hebben gereisd op vluchten die deel uitmaken van de deal. Het uitgangspunt van onze samenwerking met Emirates is altijd geweest dat geen enkele luchtvaartmaatschappij overal naartoe kan vliegen, maar samen kunnen we naar de meeste plaatsen vliegen waar onze gezamenlijke reizigers naartoe willen. En dat we elkaars passagiers als de onze behandelen. We weten dat de internationale luchtvaartmarkt er jaren over zal doen om volledig te herstellen, dus een nauwe samenwerking tussen luchtvaartpartners is belangrijker dan ooit."

25 jaar naar Australië

Dit jaar viert Emirates dat de vliegtuigmaatschappij 25 jaar naar Australië vliegt. Sinds 1996 vervoerde Emirates meer dan 39 miljoen passagiers tussen Australische steden, waaronder Sydney, Melbourne, Brisbane en Perth, en andere bestemmingen via de hub in Dubai. Emirates blijft zich sterk inzetten voor de Australische markt, door het aantal vluchten te verhogen van drie vluchten per week in 1996, naar een piek van meer dan 100 vluchten per week voorafgaand aan de pandemie.

Voordelen van de samenwerking tussen Qantas en Emirates

Sinds 2013 hebben meer dan 13 miljoen passagiers op het gezamenlijke netwerk van de twee maatschappijen gereisd, wat in totaal goed was voor 87 miljard kilometer. Gemiddeld hebben meer dan 13.000 Emirates passagiers elke maand gereisd met de binnenlandse en regionale diensten van Qantas binnen Australië.

Samen bieden Qantas en Emirates passagiers meer dan 100 codeshare bestemmingen, waaronder:

  • 38 codeshare bestemmingen in het VK en Europa, waaronder Rome, Zürich en Barcelona
  • 55 codeshare bestemmingen in Australië en Nieuw-Zeelandz
  • 13 codeshare bestemmingen in Afrika en het Midden-Oosten
  • 2 codeshare bestemmingen in Azië


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions