Clicky

 
Transport Online - Niet teruggebrachte gehuurde vrachtwagen leidt naar 3700 kilo illegaal vuurwerk in Tilburg

Niet teruggebrachte gehuurde vrachtwagen leidt naar 3700 kilo illegaal vuurwerk in Tilburg

Niet teruggebrachte gehuurde vrachtwagen leidt naar 3700 kilo illegaal vuurwerk in Tilburg
04-10-2021 13:16 | Criminaliteit | auteur ANP

TILBURG - Tijdens een undercoveractie heeft de politie afgelopen donderdag 3700 kilo vuurwerk gevonden bij een pand aan de Hultenseweg in Tilburg. Daarbij zijn een 42-jarige man uit Amersfoort en een 45-jarige man uit Wijchen aangehouden. De vondst werd donderdag al gedaan, maar maandag pas naar buiten gebracht omdat er nog werd onderzocht waar de partij vuurwerk vandaan kwam, aldus een woordvoerder van de politie.

Volgens de woordvoerder gaat het om de "eerste grote vuurwerkvangst van het jaar. En het zal zeker niet de laatste zijn".

De vuurwerkvondst is volgens de woordvoerder een "toevalstreffer". Rechercheurs in burger volgden donderdag een vrachtwagen, die na huur niet was teruggebracht. De gestolen wagen stond bij vijf containers, in een buitengebied tussen Hulten en Tilburg. Tijdens de observatie openden twee mannen een van de containers, waaruit kartonnen dozen in de laadruimte van de gestolen vrachtwagen werden getild.

Op de dozen stond een waarschuwingslabel voor explosiegevaar. Daarop besloten de rechercheurs in te grijpen. In de dozen zat 3700 kilo vuurwerk, onder meer zwaar vuurwerk zoals shells en cakes, een stuk vuurwerk waar meerdere vuurwerkeffecten achter elkaar worden ontstoken. In de andere vier containers zat geen vuurwerk, maar werden onder meer schoenen gevonden.

De aangehouden mannen zijn afgelopen weekend vrijgelaten. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt. De politie is nog bezig met een onderzoek naar de herkomst van de partij vuurwerk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Verkeersinformatie

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions