Clicky


Politie zoekt week lang naar lichaam vermiste Sumanta Bansi

Politie zoekt week lang naar lichaam vermiste Sumanta Bansi
04-10-2021 11:24 | Binnenland | auteur ANP

SCHARWOUDE - De politie zoekt vanaf maandag tot en met vrijdag naar het lichaam van de vermiste Sumanta Bansi in recreatiegebied De Hulk in Scharwoude. Het recreatiegebied is al een aantal malen doorzocht, maar nog niet eerder vijf dagen achtereen.

De politie heeft dit jaar vaker gezocht naar de studente in het recreatiegebied. De laatste keer was in augustus, nadat speurhonden van Stichting Signi aansloegen tijdens een verkenning. Deze week krijgt de politie Noord-Holland hulp van de Stichting Veteranen Search Team, die biedt ondersteuning aan de politie tijdens zoekactie’s naar vermiste personen en goederen. Ook de Landelijke Eenheid van de politie verleent ondersteuning.

"We zetten de zoekactie deze week voort in het gebied en zetten daarbij heel veel in", zegt een politiewoordvoerster. "We zoeken zo intensief mogelijk op verschillende plekken, waarbij we ook grond afgraven."

Sumanta Bansi verdween in februari 2018. De politie stelde vrij snel vast dat ze waarschijnlijk het slachtoffer was geworden van een misdrijf en niet meer in leven zou zijn. Meerdere zoekacties in het Robbenoordbos in de kop van Noord-Holland en in het water langs de Afsluitdijk leverden niets op.

Justitie verdenkt Manodj B. ervan dat hij de 22-jarige Bansi tussen 17 februari en 27 februari 2018 in Hoorn om het leven zou hebben gebracht. De UvA-studente biomedische wetenschappen woonde tijdens haar studie bij het gezin B. in Hoorn.

Volgens het Openbaar Ministerie werd ze zwanger van Manodj B., waar zijn vader boos over was. Bij een eerdere zwangerschap had ze onder druk van de familie besloten tot abortus. Door de zwangerschap stond de eer van de Hindoestaanse familie B. op het spel. Meerdere leden van de familie worden verdacht van betrokkenheid bij moord op de studente. Alleen Manodj B. zit nog vast. Hij staat maandagmiddag 11 oktober voor de rechtbank in Alkmaar, tijdens een inleidende zitting.