Clicky

 
Transport Online - Taiwan: onze veiligheid is cruciaal voor chipleveringen

Taiwan: onze veiligheid is cruciaal voor chipleveringen

Taiwan: onze veiligheid is cruciaal voor chipleveringen
04-10-2021 10:53 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

TAIPEI - De veiligheid van Taiwan is van cruciaal belang voor de wereldwijde leveringsketen van computerchips. Dat heeft de Taiwanese minister van Economische Zaken gezegd. Taiwan is een zeer belangrijke producent van chips, maar China ziet het eiland voor de Chinese kust als een afvallige provincie. De laatste dagen hebben Chinese gevechtsvliegtuigen vaak het Taiwanese luchtruim geschonden. De Verenigde Staten hebben China al opgeroepen te stoppen met dat "provocerende" gedrag.

Het Taiwanese chipconcern TSMC behoort tot de grootste chipproducenten ter wereld. Bij een oplaaiend conflict tussen China en Taiwan kan de levering van chips worden verstoord. "Taiwan heeft gezorgd voor een sterk ecosysteem voor de productie van chips", aldus minister Wang Mei-hua. "De wereldwijde gemeenschap moet de veiligheid van Taiwan meer serieus nemen zodat we door kunnen gaan met onze diensten en een goede partner voor iedereen kunnen blijven."

TSMC is onder meer een belangrijke klant van de Nederlandse chipmachinemaker ASML. Wang vindt niet dat bedrijven in de wereld te afhankelijk zijn van Taiwanese chips. Ze stelt dat haar land gewoon een erg efficiënte producent is, waardoor veel klanten naar Taiwan komen. "De chipsector is een belangrijke steunpilaar van onze economie en veiligheid", aldus Wang.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions