Clicky

 
Transport Online - Media: Evergrande haalt miljarden op met verkoop vastgoedbedrijf

Media: Evergrande haalt miljarden op met verkoop vastgoedbedrijf

Media: Evergrande haalt miljarden op met verkoop vastgoedbedrijf
04-10-2021 10:00 | Financieel | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

HONGKONG - De noodlijdende projectontwikkelaar China Evergrande Group staat op het punt om iets meer dan de helft van zijn belang in zijn vastgoeddivisie te verkopen aan het eveneens Chinese Hopson Development. De deal zou het financieel geplaagde Evergrande omgerekend 4,3 miljard euro opleveren. Dat meldt de Chinese staatskrant Global Times, nadat de handel van zowel de aandelen Evergrande als Hopson was stilgelegd.

Hopson zou een belang van 51 procent willen nemen in de vastgoedtak van Evergrande. Dat concern gaat gebukt onder een schuld van omgerekend 260 miljard euro. De dreiging van een faillissement van Evergrande houdt investeerders wereldwijd al geruime tijd in de ban. Al krijgen de problemen van Evergrande, waaronder het missen van een betalingsdeadline voor een obligatie twee weken geleden, nauwelijks aandacht in officiële Chinese media. Ook de regering in Beijing liet zich publiekelijk maar weinig uit over de situatie.

De mogelijke deal wakkerde de bredere zorgen over een mogelijk domino-effect door de problemen bij Evergrande aan, omdat het concern nog steeds op omvallen staat en bezittingen tegen bodemprijzen worden verkocht. Naast de vastgoedsector van China zou het eventueel omvallen van Evergrande ook de bredere economie kunnen raken.

Beijing zou naar verluidt projectontwikkelaars hebben aangespoord om een aantal van de bezittingen van Evergrande over te nemen. De vastgoeddivisie van Evergrande was in de eerste helft van dit jaar nog winstgevend en de verkoop van het onderdeel werd als de makkelijkste manier gezien om geld te genereren om schuldeisers te betalen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden